Underviserkurser

Styrk din stemme

- Er din stemme dit vigtigste arbejdsredskab? Så se her… 

Tid og sted
Dette kursus afholdes fredag den 22. marts i Fjordsgade forenings- og fritidshus på adressen: N. J. Fjords Gade 2, 8000 Aarhus C. Vi starter med morgenmad i stueetagen. Undervisningen foregår på 2. sal.

Kursets indhold
På dette intensive en-dagskursus får du indsigt i, hvordan du bruger stemmen hensigtsmæssigt, så du ikke overbelaster din stemme, og så slid og skader undgås. Gennem professionel vejledning, og masser af konkrete krops- og stemmeøvelser, får du redskaber til at ændre dine stemmevaner og finde/genvinde din stemmes naturlige styrke og klang. En stemme, som klinger frit og ubesværet, gør dig samtidig i stand til at kommunikere langt mere effektivt og medvirker til, at dit budskab nemmere trænger igennem. 

Som underviser har du et stemmekrævende erhverv og er derfor afhængig af en sund og holdbar stemme. Med stemmen som et vigtigt arbejdsredskab er du nødt til være bevidst om, hvordan du bruger den, så du undgår belastende gener som hæshed, træthed i stemmen, øget rømmetrang, ømhed/smerte, følelsen af en ”klump” i halsen, manglende luft til at gennemføre sætninger, stemmesvigt mv.

Dette unikke stemmekursus består af 6 timers undervisning (inkl. pauser) og afvikles som holdundervisning med max. 8 deltagere. 

På kurset kommer vi ind på følgende emner: 

  • Introduktion til stemmeapparatet og dets funktion
  • Kropsholdning, herunder krops- og afspændingsøvelser
  • Åndedræt (afgørende ift. stemmens funktion)
  • Optræning af støttefunktion (støttefunktion er en term indenfor stemmebrug, som handler om at have en stemme, der er funderet i kroppen. At man taler ”fra maven” frem for fra halsen)
  • Stemmeøvelser, herunder adduktionsøvelser (handler om stemmens tæthed, så man undgår luftspild). Der vil også blive arbejdet med smidigheds-, artikulations- og klangøvelser.

Program
09:15 – 09:45: Morgenmad
09:45 – 10:00: Velkomst v/ FOF
10:00 – 12:15: Undervisning v/ Henriette Lundbøl
12:15 – 13:00: Frokost
13:00 – 14:30: Undervisning v/ Henriette Lundbøl
14:30 – 15:00: Kaffe og kage
15:00 – 16:00: Undervisning v/ Henriette Lundbøl
16:00: Tak for i dag

Om underviseren
Henriette Lundbøl er diplomuddannet rytmisk sanger og sangpædagog ved Det Jyske Musikkonservatorium (cand. musicae), samt uddannet talepædagog. 

Med denne særlige baggrund har hun gennem en lang årrække opbygget stor erfaring og ekspertise i arbejdet med stemmen på et højt niveau. Henriette Lundbøl har undervist siden 1996 og er hermed en erfaren og alsidig underviser, der har arbejdet med et hav af forskellige stemmetyper. 

Med sin unikke viden omkring stemmer og stemmebrug, er Henriette Lundbøl en anerkendt underviser, der med udgangspunkt i, at hver stemme har sit eget personlige særpræg, arbejder ud fra sammenhængen mellem stemme, krop og psyke. Henriette Lundbøl arbejder som privatpraktiserende sang- og talepædagog, hvor hun underviser private og erhvervsfolk, samt afholder stemmekurser og workshops.

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset.

Elektronisk deltagerbevis
Efter kurset sender vi et elektronisk deltagerbevis til deltagerne.

Praktisk information
Du må meget gerne tage løstsiddende tøj på, samt medbringe en notesbog/Ipad el. lign. til notater. 

Vi sender dig mere praktisk information ca. 1 uge før kursusstart på mail. I denne mail vil du også modtage en deltagerliste, så du kan arrangere evt. samkørsel med dine kolleger.  

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Timelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele Nina Bak dette på tlf: 40 11 42 42.

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300,00, som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det.  

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link

Kurset gennemføres ved minimum 6 deltagere. Der er et maksimalt antal deltagere på 8. Tilmelding foregår efter ”først til mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf: 40 11 42 42 eller e-mail: nb@fof.dk.