FVU-Danskundervisning

FVU brochure

Bliv klogere på forløbet

Her på siden kan du finde brochuren for FVU-læsning - dansk kursus, men også andre relevante links til opstart af danskundervisning.

Download brochuren FOF FVU-dansk,  FOF FVU-engelsk og FVU Styrk dine medarbejdere om FVU undervisning hos FOF Vest.

Læs også mere om selve FVU-undervisningsforløbet i ug.dk, hvor du får indsigt i adgangskrav, varighed og den generelle struktur.

Du kan også læse bekendtgørelsen for undervisningen, hvor du kan læse, hvad du kommer til at blive fortrolig med gennem de fire trin. Her er der udførligt beskrevet, hvad hvert trin indeholder, og hvordan prøverne forløber.

Hvis du er i arbejde og deltager i kurset i arbejdstiden, kan du søge økonomisk støtte og kompensation hos Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU). Her kan du læse mere om reglerne, og om du er berettiget til at modtage SVU.

Danskundervisning i virksomheder

Hos FOF Vest tilbyder vi danskundervisning på arbejdspladsen. Vi kommer ud til dig og underviser lokalt. Undervisningen er gratis, når der er mindst 7-8 deltagere tilmeldt med stabilt fremmøde.

Hver deltager bliver testet inden opstart af kurset, og på baggrund af testen udarbejdes der en undervisningsplan for den enkelte deltager. Selve undervisningen tager udgangspunkt i medarbejderens daglige arbejdsopgaver samt i virksomhedens brochurer, instruktioner osv. 

Download folderen omkring forløbet her: FOF FVU-dansk   FOF FVU-engelsk og FVU Styrk dine medarbejdere

Online hjælpeværktøjer

Her er der listet nogle online redskaber der kan støtte dig i dit dansk studie:

  • Ordnet.dk
    Denne hjemmeside er en online dansk ordbog med definitioner af ordets betydning, kontekst, og oprindelse. Her har du også mulighed for at lytte til ordets udtale. Under hvert ord, foreslås der også synonymer. 

  • Sproget.dk
    På Sproget.dk fungerer også som en ordbog, men her finder du også regler, råd og vejledning til, hvordan du kan blive bedre til dansk grammatik, stavning etc.

Tilmelding til danskundervisning

Ring til os på 75 12 38 05 eller send en e-mail til tilmelding@fof-vest.dk. Hvis du ønsker yderligere oplysninger er du velkommen til at ringe til Jette Hoffgaard på 5178 6927.