Kulturrejser og udflugter

Oslo - verdens største småby

Oslo - verdens største småby eller mindste storby
Rejseleder Flemming Rishøj 


Norges hovedstad er af nogle kaldt verdens største småby - af andre verdens mindste storby. En ting er sikkert, byen har meget at byde på.
På denne rejse får vi smagsprøver på lidt af hvert. Landet er kendt som skisportens vugge, og ved det berømte skihop Holmenkollen, er der også et skimuseum, som gør os klogere på den historie. Herfra kan vi også nyde den flotte udsigt over byen og Oslofjorden
Norge er en søfartsnation, og en del af landets historie bliver fortalt ved besøg hos Vikingeskibene, polarskibet Fram og Thor Heyerdahls Ra og Kon Tiki.
Landet har fostret store kunstnere, og en af dem er Gustav Vigeland. Vi går en tur i parken og kan forbløffes over, hvordan han kan få granit til næsten at blive levende. 
Vi bor på ikke så langt fra byens centrum og får også mulighed for at gå en tur på byens hovedstrøg, Karl Johans gate.

Deadline for bestilling: 30. juni 2019

Forbehold
Tiderne er endelige først i januar 2019, og derefter vil den endelige pris fastsættes.
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse. 

Dato: 3. - 6. september 2019
Forventet pris pr. person kr. 5.950,00
Tillæg for enkeltværelse kr. 900,00

Prisen inkluderer:
Bustransport
Færge Hirtshals - Langesund t/r
3 x overnatning i delt dobbeltværelse på Anker Hotel
3 x morgenmad og 3 x aftensmad
Entreer Holmenkollen inkl. hoptårnet, Kontiki/Ra museet, Frammuseet, Vikingeskibene og Heyerdals barndomshjem (i Larvik)
Guide Holmenkollen, Konti/Ra, Vikingeskibene og Heyerdals barndomshjem ( i Larvik)
Færge Oslo Rådhus - Bygdøy

Program:
3. september
Afgang fra Esbjerg med bus tidligt om morgenen. Sejle med Fjordline fra Hirtshals kl. 9.00. Ankomst til Langesund kl. 13.30. Køre via Spiralen i Drammen til Oslo. 

4. september
Operaen, Vigerlandsparken, Holmenkollen (måske spise æblekage på Frognerseteren - den koster NOK 65 plus kaffe, men er en oplevelse).

5. september
Bådtur (10 minutter) til Bygdøy, Kontiki/Ra museet, Frammuseet, Vikingeskibene. Lidt tid på egen hånd.

6. september
Køre til Langesund, stop i Larvik (Heyderdahls fødehjem). Kl. 14.30 afgang fra Langesund, kl. 19.00 Ankomst til Hirtshals.

Detaljeret program Oslo