Natur og fritid

Naturoplevelser i Vestjylland

Se den vestjyske natur med en professionel ved hånden til at guide dig rundt. Hvis du er vild med naturen langs vestkysten, så er der masser af gode naturoplevelser for dig i sigte. FOF Vest inviterer dig til guidede ture i naturen med sol foroven. 

Her finder du både kurser, der giver dig mulighed for at smage på naturen. Tag med ud og saml muslinger - både østers og blåmuslinger. Du får gode råd til, hvordan de kan tilberedes, eller du kan spise dem rå.

Der er også naturudflugter der fordyber sig i, spiselige planter på stranden og i skoven. Skoven og stranden er fulde af planter, der kan peppe din madlavning op i køkkenet. Så tag med på skovtur og strandtur, og bliv klogere på, hvad du kan bruge - opskrifter medfølger naturligvis!

Som fugleinteresserede har FOF Vest også oplevelser for dig. Tag med til det skønne Blåvand og se trækfuglene fra Blåvand Fuglestation. Her ses der også på ringmærkning af fugle, og du vil lære, hvad mærkningerne står for, og hvilken betydning det har for forskning i fugle.

Den årlige svampetur er også populær, hvor du lærer, hvilke svampe der er spiselige, og hvilke der absolut ikke er - altså giftige svampe. Du får tips omkring tilberedelse, opbevaring og opskrifter ved turens afslutning.

Læs mere

Ud i det fri

Ved din side har du en naturvejleder, der har masser af erfaringen indenfor sit felt. Du kommer med på en interessant og lærerig tur i skove eller til stranden, hvor du kan stille alle de spørgsmål du måtte have.

Til en udendørs tur, er det vigtigt du er klædt praktisk på efter vejret. Hold øje med vejrudsigten og tag det fodtøj og overtøj på, du finder mest passende. Natur turene foregår hovedsageligt i områderne omkring Varde og Blåvand samt på halvøen Skallingen ud for Esbjerg.

Det fremgår af kursusbeskrivelsen, hvilke ting du skal medbringe, hvis nogen.

Tilmelding

Tager du med på en tur i skoven eller med på stranden? Så tilmelder du dig her på hjemmesiden ved at lægge turen i kurven og tjekke ud i indkøbskurven. Her udfylder du formularen - så kvitterer vi med en e-mail som bekræftelse.

Sidder du og har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte FOF Vest enten på telefon 75 12 38 05 eller sende en e-mail til tilmelding@fof-vest.dk. Du kan forvente svar inden for 24 timer.