Foredrag og debat

"Masser af succes" - koncertforedrag om Gasolin

Christianshavnernes eget husorkester, som blev nationalklenodier og på 7 år definerede dansk rock, er i fokus, når musiker og rockekspert Thomas Ulrik Larsen tager bandet under kærlig behandling i et to timers koncertforedrag.

Thomas Ulrik Larsen beretter i fortælling og sange om bandet, der satte standarden for rocksangskrivning, idoldyrkelse og pladesalg i 1970’erne. Bandet, der fik masser af succes, og som kombinerede højskolesangbogen med Jimi Hendrix. Folkeligt, syret, dybt og pjattet - Gasolin kunne og var det hele. Og de var ikke nærige med deres gaver, for trods alt handlede det om at give "det bedste til mig og mine venner".

Gasolin’ startede som et ”miljøband” i den københavnske undergrund, men tegnede kontrakt med et multinationalt pladeselskab, og hele Danmark kom på fornavn med Kim, Wili, Franz og Søren med efternavnene Larsen, Jönsson, Beckerlee og Berlev. Succesridtet varede uafbrudt fra 1971-78, og kun en mislykket ambition om at bryde igennem i USA viste, at Gasolin’ trods alt var menneskelige og KUNNE fejle. 

Thomas Ulrik Larsen gennemgår ikke den spraglede Gas-historie kronologisk, men gennem sange og historier slår han ned på vigtige punkter, temaer og begivenheder - ikke kun i Gasolin's univers, men i dansk popmusikhistorie. 

Publikum skrev tilbage: ”Underholdning der rørte hovedet, hjertet og alt derimellem.” 

Sange der indgår i koncertforedraget: Sort, sort, sort - Langebro - Laphophora Williamsii - Balladen om Provoknud - Se din by fra tårnets top - På en sommerdag - Legenden om Josha og Ming - Inga, Katinka og Smukke Charlie - Hvorfor er der aldrig nogen der tør tage en chance? - Perron Gare du Nord - Kloden drejer stille rundt - Hvad gør vi nu, lille du? - Længes hjem - Se Venedig og dø - Masser af succes.

Musiker og rockleksikon Thomas Ulrik Larsen besluttede allerede som 5 årig, at han ville være rockmusiker. Det var, da Gasolin' gæstede Lørdagshjørnet i december 1976. Han har været udøvende musiker siden 1983. I årene 2003-2009 var han musiker og kapelmester i The Pink Floyd Project. August 2015 udsendte han sit tredje album, ”Teknisk knockout”, med egne sange under aliaset Lysår, som følger op på de to anmelderroste album, ”Spåndigter” og ”Frontfigur på orlov”.

Koncertforedraget om Gasolin’ varer to timer inklusiv pause.
 
Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
91011
ons 06-03-19 19:00
Hovedbiblioteket
Thomas Ulrik Larsen
2 lekt.
Kr. 125