Foredrag og debat

Fiktion og forbrydelse

Lone Theils

Virkelighedens forbrydelser 

Hvordan arbejder man med virkelighedens forbrydelser og får dem formet om til en krimi? Lone fortæller om de konkrete sager, der har inspireret hendes bøger, lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra 2001 i London, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi. 

Lone Theils vil under foredraget også komme ind på rejsen fra journalist til bestsellerforfatter.

I mere end 16 år var Lone Theils korrespondent i London for henholdsvis Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

I 2015 udkom debutromanen Pigerne fra Englandbåden, der strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan.

I 2016 flyttede Lone Theils til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og har siden skrevet yderligere to bøger i serien om London-korrespondenten Nora Sand. Den blå digters kone (2016) samt Heksedrengen, der udkom februar 2018.

Fælles for bøgerne er en stor kærlighed til London, og at de tager udgangspunkt i virkelige forbrydelser, der bearbejdes til fiktion med research og tæft for den britiske hovedstad og et nik til Lones jyske rødder.
Forfatterskabet tæller også krimien 87 sekunder (2017) om efterforsker Georg Guldmann, der blev til i samarbejde med P1, hvor krimien researches og skrives for åben mikrofon. I 2018 kom krimien “Heksedrengen”.

Lone er desuden medforfatter til biografien Globetrotter om den eventyrrejsende Jens Bjerre, der har rejst blandt naturfolk over hele kloden og hun har bidraget med kapitler til Vide Verden serien om London og Dublin.

Senest er forfatterskabet udvidet med en original historie til Anders And, hvor Lone introducerede sin helt egen skurk til universet i form af Elivira Gåsefod
I 2015 blev Lone Theils nomineret til Martha-prisen, der gives til danskernes yndlingsforfatter.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
92005
ons 20-11-19 19:00
Hovedbiblioteket
Lone Theils
1 lekt.
Kr. 135