Foredrag og debat

Koncertforedrag om Pink Floyd

Pink Floyd

Da Pink Floyd og Roger Waters opdagede verden udenfor

Foredragskoncert med levende musik ved Thomas Ulrik Larsen om Pink Floyds rejse fra psykedelia til rockrealisme.
Pink Floyd debuterede i flowerpoweråret 1967, og en lovende karriere ventede de legesyge Cambridgedrenge. Gruppens lederstjerne og sangskriver, Syd Barrett, brændte hurtigt ud på grund af stofmisbrug og musikbranchens evige krav om hits. Men bandet overlevede til alles overraskelse tabet af både frontfigur og ildsjæl.

De følgende år var pakket med eksperimenter og forsøg på at genfinde melodien. Først da Pink Floyd i 1970 sagde farvel til psykedelia og stileksperimenter og begyndte at skrive sange med mennesker og deres relationer og følelser som tema, trådte kvartetten, og især den nye kaptajn Roger Waters, i karakter.

Fra sangen "If" (Atom Heart Mother, 1970) frem til “Two Suns in the Sunset” (The Final Cut, 1983) følger vi Pink Floyds færden i den virkelige verden. Thomas spiller intime soloudgaver af sangene ”If”, ”Set the Controls”, ”Echoes”, “Free Four”, “Breathe”, “Brain Damage”, “Welcome To The Machine”, “Nobody Home” og “Two Suns In The Sunset”. 

I sidste ende har Pink Floyd alle dage været et psykedelisk band. For ordet ”psykedelisk” betyder slet og ret, at sindet og følelserne kommer til syne.

Thomas Ulrik Larsen er - ud over foredragsholder - sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist. Hans artikler har kunnet læses i blandt andet Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Thomas Ulrik Larsen sad i ekspertstolen i Gomorgen Danmark, da Pink Floyds mastermind, Roger Waters, optrådte i Parken i 2011. Thomas var også medvært på DR P6 Beat i heldagsudsendelsen, ”P6 Beat elsker Pink Floyd” i november 2014.
Hans musikalske soloalias, Lysår, har udgivet tre albums. Det seneste ”Teknisk knockout” fra 2015 blev af mange anmeldere fremhævet som et af årets bedste dansksprogede album. 

Pink Floyds musik er ikke noget nyt for Thomas Ulrik Larsen. Han har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i, hvad der på det tidspunkt var det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa. Thomas Ulrik Larsen har været musikalsk leder på over 200 koncerter med Pink Floyds musik.


Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
92004
tor 31-10-19 19:00
Hovedbiblioteket
Thomas Ulrik Larsen
1 lekt.
Kr. 125