Foredrag og debat

Seniorakademiet Esbjerg

Kammerslusen

SENIORAKADEMIET ESBJERG 

SENIORAKADEMIET er for alle pensionister og andre interesserede, der gerne vil opleve 5 inspirerende og oplysende dage, hvor der også er plads til lidt hygge. 
Foredragene foregår på Hovedbiblioteket i Esbjerg i en afslappet atmosfære med engagerede og interessante foredragsholdere. 
Foredragene foregår onsdage kl. 10.00-12.00.
Kom og vær med og tag gerne en ven/veninde med, så I sammen kan nyde et par hyggelige timer og en dejlig udflugt! 

Pris: kr. 950,00. 
Prisen gælder for alle foredrag inkl. kaffe og kage samt udflugten.

Den 11. september
Koncertforedrag. Historien om de gamle bukser. V/Bjarne Lisby

Mød den kendte musiker og entertainer Bjarne Lisby til en sprudlende kavalkade over næsten 50 års karriereforløb som professionel solist, sanger, entertainer, sangskriver, revyforfatter, skribent m.m. 
En anekdotisk gennemgang af møderne med de kendte personligheder undervejs samt naturligvis med publikum overalt i landet - lige fra Thyborønfiskeren til Dronningen. En forrygende beskrivelse af, hvad man som turnerende solist aldeles uforvarende kan blive udsat for.

Den 18. september
Foredrag om at være udsendt til verdens brændpunkter. V/Bjarke Jensen 

Kom og hør et spændende og oplysende foredrag med Bjarke Jensen, der fortæller om at være udsendt til verdens brændpunkter, om at vende hjem igen og om de traumer, der kan opstå, når en soldat kommer hjem til hverdagen igen. Bjarne Hensen fortæller også, hvordan befolkningernes kultur og moral er på de udsendte steder. Han har været udsendt til Kroatien, Bosnien, Irak og Afghanistan. Han har arbejdet tæt sammen med kontaktofficerer med Gardehusarregimentet, der støtter og hjælper familien, når en dansk soldat er faldet.

Den 25. september
Barndom i 1950’erne. V/Jens Peter Madsen

Foredraget handler om at komme dine børn, børnebørn eller oldebørn i møde med fortælling om din egen barndom. 
Jens Peter Madsen har arbejdet med barndomsfortælling i mere end 20 år som seminarielærer og historiefortæller. Med dette foredrag deler han sine mange erfaringer og åbner for debat om de mange glæder og udfordringer, som ligger i at kunne fortælle egne barndomshistorier, så det får andre til at lytte opmærksomt. Foredraget tager udgangspunkt i et udvalg af historier om Jens Peter Madsens egen barndom i 1950’erne.
Jens Peter Madsen garanterer, at alle har grinet hjerteligt, inden der er gået 5 minutter, at alle får en oplevelse, som dyrker glæden og livslysten og får idéer til, hvordan de kan berige deres eget liv ved at fortælle historier.

Den 2. oktober
Christiansø - det yderste skær

Museumschef Hans Ole Matthisen har ud over en lang karriere i Jelling, også beskæftiget sig med Christiansø gennem årene. Som foredragsholder har han udviklet et lærerigt og humoristisk foredrag om skærene i øst, et foredrag hvor en række sange indgår i oplevelsen af et af de smukkeste og mest interessante steder i Danmark.

Den 9. oktober
 
Tur til Vadehavscentret og Kammerslusen

Kom med på en spændende tur til Vadehavscentret og oplev arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, den poetiske, æstetiske og moderne udstilling Trækfuglenes Vadehav og som noget nyt den nye kulturudstilling med magiske fortællinger fra Vadehavet. Efter besøget kører vi til Restaurant Kammerslusen til en dejlig traditionel, dansk frokost, og som afslutning på turen møder to erfarne guider os og fortæller den spændende historie om Kammerslusen. 

 

Holdnummer: 92019
Periode: 11-09-19 til 09-10-19
Tidspunkt: ons 10:00-12:00
Sted: Hovedbiblioteket
Pris: kr. 950