10 sjove og anderledes kurser gennem tiden

Billede af udklip fra FOF katalog forår 2019 - 10 sjove kurser gennem tiden

Top 10 over sjove og anderledes kurser gennem tiden

FOF Aarhus’ 70 års jubilæum!

Gennem årene har vi haft mange forskellige kurser og foredrag, omend mange er gengangere eller endda stadig findes den dag i dag. Vi har samlet et udpluk af ti sjove og anderledes kurser fra årtierne, der er gået. Måske findes der et kursus, vi burde oprette igen?

1 Kursus for butikspersonale
I sæsonen 1973-1974 udbød FOF Aarhus et kursus for butikspersonale, hvor du kunne lære om funktionsopbygning, salgsteknik, kundeservice og menneskeforståelse. På kurset ville man med andre ord opnå salgsmæssig dygtighed som butiksfunktionær.

2 Filateli
Man kunne i 1973-1974 også gå til filateli, hvor du kunne lære om frimærkers behandling, vask, sortering, brug af katalog, vurdering og kvalitetskrav. Du kunne også lære om opsætningsform, valg af albumtype og anvendelse af filatelistiske dokumenter, stafage, tekst m.m.

3 Amatørteater med Cleo
I 1976-1977 kunne du prøve kræfter med amatørteater med Cleo på Fjordsg Skolen, hvor deltagere med interesse for komedie blev undervist i instruktion og scenegang. Deltagere og lærer forfattede i samarbejde et spil med udgangspunkt i datidens debat, som afslutningsvist blev opført.

4 Sportshestens røgt og pleje
I 1977-1978 udbød FOF Aarhus et kursus om Sportshestens røgt og pleje, hvor personer, der var ansat ved hestepasning og -stutterier, rideskoler og landbrug, kunne få den grundlæggende viden om de faktorer, der har betydning for sportshestens røgt og pleje.

5 Grafologi
Havde man derimod interesse for sine børns tegninger, ægtefællens underskrift eller sine venners håndskrift, så kunne man i 1986-1987 deltage på kurset i grafologi og få en helt ny forståelse for sine nærmeste medmennesker. Kurset var for alle med et åbent sind, men særlig velegnet for dem, der havde en psykologisk baggrund og viden.

6 Teosofi
Menneskets bevidsthed og selverkendelse var også i fokus i 1986-1987, hvor man på kurset i teosofi blandt andet stiftede bekendtskab med reinkarnations- og karmaloven, samt øvelser til bevidsthedsudvikling og selverkendelse. Deltagere ville også gennemgå følelses- og tankelivets natur, tankeformernes anatomi og de syv strålers psykologi.

7 Charmekursus
I 1997 kunne kvinder og mænd hver tirsdag deltage i FOF Aarhus’ charmekursus… En festlig og uhøjtidelig aften, hvor der blev sat spotlight på forholdet mellem de to køn. På kurset skulle deltagerne tage stilling til, hvorvidt de foretræk forholdet til det modsatte køn som en krydret og veltillavet menu eller som en dagligdags grå medister med
brun sovs.

8 Tarotkursus
I 1997 kunne man også gå til tarot, hvor deltagerne kunne lære kortene og oplægningsmetoderne at kende. Undervisningen foregik på Annagade skolen alle dage mellem kl 09.30-15.55.

9 Kludeslagteri - dressmageri
En lørdag i november 2007 indbød FOF Aarhus, i samarbejde med FISK og Do Redo, til workshoppen i kludeslagteri - dressmageri, hvor du kunne lære at dekonstruere genbrugstøj og skabe noget nyt til sin garderobe. Dagen blev afsluttet med en udstilling og modeshow, produceret af deltagerne, Do Redo og FISK.

10 Baby-boogie-woogie
I året 2007 kunne børn og forældre gå til baby-boogie-woogie, hvor både store og små blev udfordret motorisk gennem glad musik, bevægelse, sang og leg. På kurset var der plads til at lave sjove øvelser, synge og lege både stille og vildt. Hver kursusgang blev afsluttet med afspændingsøvelser og massage.