Dorit Thomsen: Designer med håndværket i orden

Dorit Thomsen - Designer med håndværket i orden 

Arbejdsliv og fritid smelter på mange måder sammen for underviser Dorit Thomsen, men på en god måde, understreger hun: ’Jeg er så heldig at få lov til at formidle det, som jeg også allerhelst vil lave’

 

Af Vibeke Sørensen
Foto: Jørgen Diswal

Dorits fag og store passioner er mode, design, skrædderi og syning, som hun for snart 25 år siden blev uddannet inden for. Med uddannelser fra både Håndarbejdsseminariet i Odense og TEKO i Herning favner Dorit både skrædderfagets professionelle håndværk, matematikken bag kompliceret modelkonstruktion og den kreative idé- og procesudvikling af egne designs og mønstre. 

’Jeg er nørdet omkring mit fag, og jeg har en meget professionel tilgang til det. Derfor lærer mine kursister også mere end at sy, når de kommer på mine kurser,’ fortæller Dorit: ’Der indgår fx altid undervisning i modeludvikling og konstruktion af mønstre og designs, og jeg lærer dem at arbejde med tingene i den rigtige rækkefølge, så de får det bedste og mest professionelle resultat i sidste ende,’ forklarer hun.

Slå kreativiteten løs

Det er ikke svært at se, at Dorit arbejder med mode og design. Hun er en stilbevidst kvinde, der af princip aldrig går i andet end eget design: ’Jeg syer alt mit tøj selv, og som udgangspunkt syer jeg noget nyt hver uge. Det giver jo lidt pladsproblemer derhjemme,’ griner hun: ’Men tit re-designer jeg også noget tøj, så det får et opdateret snit. Det er jo det, mine kursister kommer for. De vil skabe deres eget, og det er bare super hot lige nu. Flere af mine kursister begynder også at komme i deres eget design, de syer til deres børn og børnebørn, nogle starter egen virksomhed og rigtig mange skal i gang med en designuddannelse eller er under uddannelse,’ forklarer Dorit.

Når Dorit underviser, er det både helt nybegyndere og erfarne, der er på holdet: ’Det giver det bedste resultat. Vi hjælper hinanden, og jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte og deres niveau. Alle kan være med, og har du ikke et mønster eller en idé til noget, du vil lave, så har jeg et skab fuld af mønstre og et hoved fuld af idéer,’ griner hun.

Kunne du tænke dig at lære at sy? Se alle vores sy-hold her.