FOF INSPIRATION

FOF's løglasagne guide

billede af blomsterløg
Gør din udendørs krukker forårsklar og fuld af farver og liv med en såkaldt løglasagne.

En løglasagne lyder måske ikke ligefrem som noget, der hører til i haven, men det er noget så simpelthen som blomsterløg i lag i en krukke. På den måde har du et farverigt og skiftende udtryk i hele foråret – uden at røre en finger. Blot en smule forberedelse.

Sådan gør du:

Finde dine krukker frem fra skuret – jo dybere de er, jo flere blomsterløg og lag kan du sætte. Der skal gerne være hul i bunden af dine krukker, så vandet kan løbe fra.

Kom lidt småsten, leca-kugler eller andet dræn i bunden af krukken og dæk derefter med en smule pottemuld.

Nu starter opbygningen af din løg-/blomsterlagsagne: Her er det vigtigt, at du placerer de blomsterløg, som blomstrer sidst, nederst i krukken. Vælg de blomster og farver, som du bedst kan lide. De nederste blomsterløg kunne eksempelvis være tulipanløg. Dæk efterfølgende med pottemuld og forsæt din opbygning med næste lag løg – eksempelvis påskeliljer. I princippet kan du vælge blomsterløg, der blomstre helt frem til den tidlige sommer. Prøv dig frem. Dæk igen med pottemuld og sådan fortsætter du, indtil krukken er godt fuld.

Afslut lasagnen med lidt pottemuld og vand efter.

Hvis du synes, at krukkerne nu ser lidt bare ude, kan du med fordel afslutte med en tidlig udplantningsplante – eksempelvis stedmoderblomster – som løgene i lagene nedenunder sagtens kan vokse op igennem.

Rigtig god fornøjelse!