FOF INSPIRATION

Opskrift: Krydret dahl

Dahl opskrift af Mette Brogaard underviser i FOF Aarhus

Den indiske ret dahl er den senere tid blevet særligt populær - og det forstår vi godt! Den vegetariske ret er meget enkel og hurtig at tilberede, og så er den dejligt mættende og fylder hurtigt dit køkken med den skønneste duft af krydderier.

Vores dygtige underviser Mette Brogaard har udviklet denne opskrift på dahl, som indeholder en bred palette af krydderier. Retten kan serveres, som den er, men du kan også sagtens servere den med ris eller brød til eller tilsætte fx kylling, hvis du vil tilføje protein.

Mette underviser bl.a. på vores kurser i ayurvedisk madlavning, som du finder under Mad med omtanke.

Gå også på opdagelse på Mettes Facebookside, hvor du kan finde endnu mere inspiration til lækre, vegetariske og eksotiske retter.

Ingredienser (til 3-4 personer):

  • 200 gram røde linser
  • 6-8 dl. vand (afhængig af hvilken konsistens der ønskes)
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 2 spsk. frisk revet ingefær
  • 3 tsk. karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 håndfuld hakkede ristede hasselnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Ghee eller olie til stegning
  • Saften fra en 1 citron 

Fremgangsmåde

  1. De røde linser skylles rundigt og koges under låg i 10 minutter. Vask og snit peberfrugten i tern.
  2. Svits først de hele krydderier i ghee eller olie og derefter de stødte. De hele krydderier, fx spidskommenfrø, bukkehornsfrø og frisk ingefær, svitses i ca. et minut, hvorefter de stødte krydderier blandes i. Sennepsfrø skal poppe på en tør pande.
  3. Tilsæt så hakkede tomater, peberfrugt og alle krydderierne i retten. Lad den koge videre i 10 minutter.
  4. Server din dahl med frisk koriander, nødder og citronsaft.

Glæd dig til at mærke duften sprede sig i køkkenet og smage de varme krydderier. Velbekomme!