FOF INSPIRATION

Flødeboller og blød marengs her, der og alle vegne

Billeder fra kursus i hjemmelavede flødeboller

Af Astrid Meldgaard 

Uhm… Den tynde chokolade med det helt rigtige knæk, den fløjlsbløde skum og den sprøde bund. Der er ikke noget som en frisk, lækker flødebolle. Og dem lærte jeg at lave en fredag aften i FOF’s køkken sammen med et hold kursister.

Underviseren Thanh Hong Nguyen starter – heldigvis – kurset ud med at gennemgå de forskellige elementer, vi skal lave. Der er nemlig ingen af os kursister, der har prøvet at lave den sablé-dej, der skal blive til flødebollens bund, eller den italienske marengs, der bliver til det lækre fyld. Thanh fortæller os om de steder i processen, der kan være lidt vanskelige, og så bliver det endelig vores tur til at komme ud til køkkenstationerne og komme i gang.

På alle stationerne finder vi hurtigt både smør, æg og sukker frem, og inden længe er der sød og blød marengs her, der og alle vegne. Da bundene er bagt, og fyldet er sprøjtet op i små toppe, kommer vi til aftenens store klimaks: chokoladetempereringen. Selv har jeg aldrig prøvet det før og gruer noget for det – for alle, der har set bageprogrammer, ved, at det er noget, der kan slå enhver bagemester ud. Thanh er heldigvis meget erfaren og guider os gennem det omhyggelige arbejde med at få chokoladen op og ned på de helt rigtige temperaturer, så den til sidst ender på den perfekte arbejdstemperatur på 32 ℃.

Chokoladetempereringen skal stå sin store prøve, da flødebollerne skal overtrækkes, og vi venter nu tålmodigt på at se, om vi får blanke flødeboller med knæk, eller om chokoladen bliver blød og grå. Det lykkes gudskelov, og da aftenen er omme, kan vi alle gå hjem med vores lækre flødeboller – og der går helt sikkert ikke længe, før de alle er blevet spist med største fornøjelse.

Kom og vær med!

Vil du også gerne med i køkkenet? Så tag et kig på vores kurser i bagning og søde sager og forkæl dig selv (og din søde tand) med skønne fristelser.