Foredrag og kultur

Natur og fugle

Billedfrise med fugle i naturen, fuglesang

Ved John Simoni, biolog og naturvejleder

Naturens klimatilpasninger – Kan de iagttages derude?

Klimaforandringer er ikke et nyt fænomen! Der har været klimaforandringer, lige så langt som vores ”geologiske" øje rækker tilbage i tiden. Men for første gang i historien er mennesket medspiller i forandringerne, og de går hurtigere end nogensinde. Hvordan reagerer naturen og specielt fuglene på dette? Hvordan udmønter det sig i forskellige og ændrede overlevelsesstrategier? Det undersøger vi i forårssæsonen, hvor vi besøger relevante raste- og træk-lokaliteter, ligesom vi udforsker forårets fuglesang.

Naturen skal opleves derude, og det er primært her, undervisningen kommer til at foregå. Turene vil være tilrettelagt, så vi får mulighed for at bevæge os i naturen og lade os bevæge. Naturen som den er lige nu, fuglene og miljøperspektivet vil som altid være det centrale i vores ture. Er du ”naturnovice”, er der masser af inspiration at hente til oplevelser i naturen. For gengangere er der rig mulighed for fordybelse!

Der arrangeres fælleskørsel i en dertil indrettet naturbus, som ligeledes danner rammen om undervisningen. Der skal forventes et bidrag på 50 kr. pr. gang til fælleskørslen. Enkelte undervisningsdage opsøger vi mere ”eksotiske” naturområder i længere afstand fra Aarhus. 

 

Onsdage kl. 9.30-13.30, hold nr.: 6095
eller torsdage kl. 9.30-13.30, hold nr.: 6093.

underviser john simoniJohn Simoni er biolog og naturvejleder med et livslangt forhold til naturen. Han har studeret Naturfags Didaktik ved Aarhus Universitet. Han er ejer af rejse- og oplevelses-firmaet Natours.dk. John har en bred og erfaren formidlingsbaggrund og betegnes som en af Danmarks bedste og mest engagerede formidlere.

 

Natur & fugle er en del af Kulturhøjskolen