FVU-undervisning

FVU-dansk for private

Billede af FVU dansk undervisning ved FOF Aarhus

Bliv bedre til at læse, stave og skrive – gratis

Er du usikker på stavning, vil du styrke dine læsefærdigheder, eller vil du gerne blive bedre til dansk grammatik og skriftlig fremstilling? På et FVU-danskkursus hos FOF Aarhus kan du styrke dine faglige kompetencer og blive bedre til at læse, stave, skrive og anvende IT-støtte. Dine nye kompetencer kan være en stor hjælp, fx i forbindelse med dit arbejde, din uddannelse og din hverdag.

I FVU-undervisningen arbejder du med hverdagstekster, og vi tager udgangspunkt i dine faglige behov.

Læs om de forskellige trin

FOF Aarhus tilbyder FVU-dansk på 5 forskellige trin.

Du bliver placeret på et trin, der passer til dit faglige niveau. Efter hvert trin kan du vælge at gå til en FVU-trinprøve.

Fælles for alle trin er, at undervisningen indeholder læsning, stavning, skrivning og brug af IT.

De fem trin er:

  • FVU Start er til dig med dansk som andetsprog, der vil styrke dit danske sprog. Der er fokus på det mundtlige, og du vil arbejde med at læse korte tekster og træne samtale for at udvide dit ordforråd. Der indgår IT i undervisningen.
  • Trin 1. På trin 1 er der fokus på den skriftlige del af sproget, at du lærer at læse små tekster. Du lærer også at stave små ord, så du kan skrive korte tekster. IT-støtte indgår i undervisningen.
  • Trin 2. På trin 2 er der fokus på læseforståelse og ordkendskab. Du lærer om ordklasser og staveregler, og du trænes i at skrive hverdagstekster. IT-støtte indgår i undervisningen.
  • Trin 3. På trin 3 er der fokus på forskellige teksttyper inden for læsning og skriftlig fremstilling. Der er også fokus på læseforståelse, ordkendskab og øget ordforråd. Der indgår IT-støtte i undervisningen.
  • Trin 4. På trin 4 bliver du undervist i grammatik og basal tegnsætning. Du får skriftlige og sproglige teknikker, der kan støtte dig i tilegnelsen af ny viden, og du lærer, hvordan du skriftligt kan formidle din viden. Du lærer at genkende forskellige teksttyper ud fra deres tekstlige træk, og du arbejder med låneord og skriver og læser tekster med et fagligt indhold. Der indgår IT-støtte i undervisningen. 

Inden du bliver placeret på et trin, skal du igennem en test, som afgør dit niveau. Læs mere om testen her.

Trinprøver
Hvert trin kan afsluttes med en trinprøve. Tilmelding sker via din underviser.

Hos FOF Aarhus undervises der på flere hold i to eller flere niveauer. Derfor kan du fx gå på trin 1-2. Det sikrer, at vi kommer omkring flere forskellige områder, så du får mest muligt ud af undervisningen. Der tages dog udgangspunkt i dit niveau og de udfordringer, du har med at læse eller skrive, så undervisningens niveau passer til dig.

Læs om Samtalecaféen og Ordværkstedet

Som et supplement til danskundervisningen ved FOF Aarhus kan du komme og være med i vores to forskellige caféer, hvor du kan få hjælp til dansk og blive endnu bedre. Det er lige meget, hvilket niveau, du er på, alle er velkomne!

Det er gratis, og der er ingen tilmelding - du kommer bare!

Samtalecaféen

I Samtalecaféen taler vi om alt og ingenting. Vi har et ugentligt samtaletema, men du er også med til at bestemme, hvad vi skal tale om. Vi øver den uformelle samtale og spiller også samtalespil.
Caféen er uformel og hyggelig, og der er kaffe og te på kanden.

Sted: Søren Frichs Vej 36D, 8230 Åbyhøj.
Hør din FVU-underviser om caféens åbningstider.

Ordværkstedet

Ordværkstedet er uformel og hyggelig, og der vil være noget for alle. Vi former caféen sammen med jer, så I kan være med til at bestemme, hvad vi skal lave, og hvordan vi skal gøre det. Uanset om du vil terpe vokallyde, have hjælp til ordstilling, spille spil eller leder efter en samtalemakker, så er dette stedet for dig.

Sted: Søren Frichs Vej 36D, 8230 Åbyhøj.
Hør din FVU-underviser om caféens åbningstider.