Kunst og fritid

Veganske flødeboller

Billede af hjemmelavede flødeboller

Vær med når vi laver veganske flødeboller med kikærtemagi.

Kikærtens magi kommer i spil, når vi på dette endagskursus går i køkkenet og laver 100% veganske flødeboller! Vi skal koge sukkersirup, temperere chokolade, piske den lækreste aquafaba-baserede skum og bage skønne marcipanbunde. Vi prøver os frem med forskellige smage i skummet og pynter flødebollerne smukt, og alle får mulighed for at tage cirka 6 flødeboller med sig hjem.

Som den ”hemmelige” ingrediens bruger vi en dåse med kikærter, hvor væsken, altså aquafabaen, er en del af skummet, og selve kikærterne en del af bunden. Her er masser af planter i spil! Og vi bruger primært økologiske ingredienser.

Husk at medbringe en plastboks eller lignende, der kan rumme 6 flødeboller, et sukkertermometer og - hvis du har det - en røremaskine. Tag eventuelt også en madpakke med til frokost.