Motion og sundhed

Kompenserende hold

Billede af varmvandstræning på Møllestien i Aarhus

Afhjælp eller begræns virkningerne af et handicap med kompenserende specialundervisning

I samarbejde med Aarhus Kommune tilbyder FOF Aarhus kompenserende specialundervisning, der sigter efter at afhjælpe eller begrænse virkningerne af et handicap. Undervisningen tilrettelægges efter den enkeltes behov og muligheder. Egentlig behandling ligger uden for rammerne for den kompenserende specialundervisning.

FOF Aarhus kan tilbyde kompenserende undervisning i: svømning for bevægehandicappede og ridning for bevægehandicappede. Den kompenserende undervisning er gratis.

Praktisk information

Inden du melder dig til et hold, så skal dit handicap dog først vurderes ved ansøgning. Download ansøgningsskema.

Handicapridning, -pilates og -svømning er en del af ”Specialundervisningsloven for voksne”. Lovens klare mål er at forbedre deltagerens funktion og mulighed for at deltage mere aktivt i samfundslivet gennem en afhjælpning eller begrænsning af virkningerne af et handicap.

Kompenserende svømning

Svømmeundervisningen finder sted på Lokalcenter Møllestien i varmtvandsbassin sen eftermiddag og aften. 

Målsætningen er at lære deltagerne at svømme, og der fokuseres på balancetræning, koordinering, konditions- og styrketræning. Hver enkelt deltager får udarbejdet individuel undervisningsplan.

Undervisningen foregår på dansk. Der er maks. syv deltagere på hvert hold, som er blandede M/K hold. 

FOF Aarhus har svømmeveste, luffer, briller og flydeplader.

Kompenserende rideundervisning

Rideundervisningen foregår på Åstrup Ridecenter ved Skødstrup i dagtimerne.

Målsætningen er at lære at ride og styre hesten i kortere og længere tid. Der fokuseres på balancetræning, koordinering, krydsbevægelser/hofterotation, konditions- og styrketræning. I laver små dressurøvelser i parade, skridt og trav. I sommerhalvåret rider I udendørs og i terrænet. Der udarbejdes individuel undervisningsplan, som tilpasses den enkeltes forudsætninger, færdigheder og behov.

Undervisningen foregår på dansk. Der er maks. seks ryttere på hvert hold.

FOF Aarhus har ridehjelme.