Billede af FOF-medarbejder Birthe

Birthe Meldgaard

Kontormedarbejder og teknisk ansvarlig inden for foredrag og Kulturhøjskolen
Underviser i tegning, maling og keramik 
birthem@fof-aarhus.dk

Om Birthe

Jeg er kontormedhjælper i foredragsafdelingen og teknisk ansvarlig for afviklingen af foredragene. Derudover er jeg praktisk og teknisk ansvarlig for Kulturhøjskolen, hvor jeg står for den daglige, praktiske planlægning. Jeg underviser desuden i tegning, maling og keramik.

Baggrund

Jeg er billedkunstner og uddannet i keramik fra Kolding Kunsthåndværkerskole, og jeg har i flere år taget mange kurser på Aarhus Kunstakademi, således at jeg idag underviser på FOF i kreative fag. Jeg blev efterfølgende ansat på Kulturhøjskolen ved FOF Aarhus.

Når jeg ikke er hos FOF Aarhus…

… I min fritid arbejder jeg med min kunst. Jeg laver små modeller i ler, træ eller pap og bruger dem som forlæg til mine malerier. Jeg er kolorist og finder ofte mine farvesammensætninger i naturen - set fra havet i min havkajak og på rejser rundt omkring i Danmark og Europa.

Yndlingsforedrag/-kursus

Jeg har været til mange, mange foredrag og har haft fantastiske oplevelser med det. Men jeg husker især Hella Joofs foredrag om ”papmachereglen”, som var vildt morsomt. Jørgen Leth er også enormt dygtig til at fortælle og har simpelthen bare ordet i sin magt.