Line Lundgaard Hjerrild

Af Line Lundgaard Hjerrild
3. februar 2016

Mit navn er Line, og jeg er 26 år gammel. Jeg har en faglig baggrund som bachelor på Idéhistorie fra Aarhus Universitet, og i foråret 2016 er jeg i gang med at skrive speciale på min kandidat på Cand.public, som jeg læser på Aarhus Universitet og DMJX. Fra august 2015 til januar 2016 var jeg kommunikationspraktikant hos FOF Aarhus, som viste sig at blive 6 måneder, som har styrket min faglighed og givet mig mod på at prøve endnu mere!

Praktik med anderledes kommunikation

Jeg valgte at benytte mig af muligheden for at komme i praktik på mit 3. semester på kandidaten, da jeg havde et stort behov for at afprøve alt det akademiske, jeg havde lært, af i praksis efter 4 år på skolebænken. Og jeg vidste, at jeg havde lyst til at arbejde med kommunikation på en anden måde, end hvad man gjorde i klassiske PR- og reklamebureauer.

Derfor ansøgte jeg om praktikstillingen i kommunikationsafdelingen hos FOF Aarhus, fordi det her handlede om PR og marketing, men på en ny og anderledes måde. Hos FOF Aarhus er essensen af alt det, de tilbyder at skabe læring, gode oplevelser og fællesskab mellem mennesker. Og hvordan gør man så lige det? For mig var det spørgsmål en spændende udfordring, som jeg ikke kunne sige nej til.

Food Festival og en plads i kataloget 

For mig blev min praktik til 6 gode måneder, hvor jeg virkelig fik afprøvet mig selv. Noget af det, som jeg synes var rigtig fedt at være med til, var da jeg var med til at planlægge og deltage i både den årlige studiemesse og Food Festival. Her fik jeg prøvet at kommunikere direkte med mennesker i stedet for at sidde bag et skrivebord. Det var meget lærerigt, da jeg fik rigtig meget ansvar fra start - blandt andet ved at skulle koordinere og kommunikere med de frivillige til Food Festival. Der var meget at holde styr på, men selvom det var nogle lange dage (i regnvejr..) så var det super sjovt og rigtig fedt at prøve at opleve så stort et event fra den anden side.


Efter et par måneder som praktikant blev jeg en del af planlægningen af FOF Aarhus’ halvårlige katalog. Udover at være medbestemmende til indhold og den sproglige og grafiske linje, så lavede jeg også en artikel til bladet, hvor jeg interviewede en af FOF Aarhus’ undervisere. Her fik jeg virkelig lov til at opleve, hvordan det faglige, som jeg havde lært på min kandidat, fungerede i den virkelige verden. Og det var fedt at se, hvordan ens arbejde blev anerkendt og brugt, selvom man ’bare’ var praktikant.

Frihed, ansvar og nye kompetencer

Efter min praktik føler jeg mig ret godt rustet til at kunne arbejde med kommunikation. For eksempel har jeg lært rigtig meget om at redigere og udvikle FOF Aarhus’ hjemmeside, jeg blev introduceret til SEO, og så fik jeg også lov til at arbejde med InDesign og Photoshop. Jeg synes det er super fedt, at man hos FOF Aarhus kan få lov til at afprøve ting, som ligger lidt udenfor ens felt, for eksempel ved at arbejde med grafiske opgaver. Det foregår i et miljø, hvor der er tiltro og ansvar fra start, men hvor der altid er mulighed for at få en hjælpende hånd, hvis det kniber. Det har også gjort, at min praktikperiode blev til en rigtig god oplevelse.

Alt i alt er jeg rigtig glad for, at jeg valgte at være praktikant hos FOF Aarhus, da jeg, udover at have fået en masse nye kompetencer, også er blevet bevidst om, hvad kommunikation kan være, og hvordan man kan arbejde med den.


FOF Aarhus på Food Festival 2015