Olja Hedelund Clausen

Billede af Olja Hedelund Clausen

Af Olja Hedelund Clausen
27. november 2018

 

Mit navn er Olja, jeg er 24 år gammel og har en bachelor i lingvistik fra Århus Universitet. I øjeblikket (efteråret 2018) er jeg ved at tage en kandidat ligeledes i lingvistik. I forbindelse hermed har jeg været i praktik i ca. tre måneder hos FOF i FVU-dansk (forberedende voksenundervisning), hvor jeg har fulgt to undervisningshold – et med dansk for andetsproget og et med dansk for ordblinde – samt arrangeret et supplement til danskundervisningen kaldet Ordværkstedet sammen med en anden praktikant.

I trygge hænder


FOF har været et meget trygt, imødekommende og udfordrende miljø at være praktikant i. Jeg har tydeligt kunne mærke, at FOF er vant til at have praktikanter. Lige fra første dag er jeg blevet taget alvorligt og behandlet på lige fod med de andre ansatte. Der har både været plads til at blive taget i hånden men også selvstændigt at løse opgaver samt komme med idéer og inputs. Jeg har ikke på noget tidspunkt været bange for at henvende mig for at spørge om hjælp eller gode råd, og jeg har aldrig følt mig som en byrde. Jeg har tværtimod følt mig kompetent, selvstændig og behjælpelig, hvilket har været vigtige egenskaber for mig personligt at føle som praktikant.

Fremtiden


Mit praktikforløb hos FOF har givet mig et vigtigt indblik på en arbejdsplads, hvilket kan være svært at forestille sig, når man som studerende sidder begravet i bøger og eksaminer. Det har desuden bidraget til et efterfølgende studiejob hos FOF. Helt fra starten kunne jeg mærke, at der blev givet udtryk for, at jeg ikke nødvendigvis bare var der på lånt tid, men at der kunne være mulighed for et fremtidigt samarbejde. Det gav mig ro på og tryghed at vide, at folk derude i den virkelige verden tror på mine kompetencer og egenskaber. Jeg kan varmt anbefale FOF som praktikplads, hvis man har lyst til at prøve kræfter med danskundervisning.