Rikke Rosenlund

Af  Rikke Rosenlund
30. november 2017

Mit navn er Rikke, og jeg er 26 år gammel. Jeg har en bachelor i lingvistik med tilvalg i kognitiv semiotik fra Aarhus Universitet. I sommeren 2016 begyndte jeg på kandidaten i lingvistik, hvor der på tredje semester var mulighed for at komme i praktik. Denne mulighed greb jeg heldigvis og endte med at bruge fire lærerige måneder i efteråret 2017 som praktikant på FOF Aarhus.

Ansvar i en alsidig hverdag

Praktikantstillingen bød på et væld af spændende nye udfordringer, hvor jeg på flere forskellige måder havde mulighed for at afprøve min faglighed. Helt fra begyndelsen af praktikforløbet var der tiltro til, at jeg med min faglighed havde noget at byde ind med. Jeg fik ansvar fra dag et, og det oplevede jeg som en kæmpe tillidserklæring. Desuden bød stillingen på en alsidig hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver. Netop det, at jeg fik ansvar og havde mange forskellige opgaver, var årsagen til, at jeg valgte et praktikforløb på FOF fremfor eksempelvis et udlandsophold.

Caféer og undervisning

En af de største og mest spændende arbejdsopgaver, jeg havde i praktikken, var i samarbejde med en anden praktikant at opstarte og udvikle lektiecaféer. Vi lavede to caféer; En for ordblinde og en målrettet folk der har dansk som andetsprog. At have ansvaret for disse caféer var noget af det mest lærerige i praktikforløbet – og ikke kun på det faglige plan. Også på det menneskelige plan var der noget at hente; Det var tydeligt at vores arbejde havde stor betydning for mange af kursisterne, og det var utroligt givende at opleve deres fremgang og sejre og hver dag blive mødt med taknemlighed og smil.

Stillingen som praktikant opfyldte også mit ønske om at prøve kræfter med at undervise. Inden praktikforløbet havde jeg leget lidt med idéen om en mulig fremtid som underviser, men da vi på mit studie intet lærer om didaktik eller pædagogik, var jeg spændt på, om det virkelig var noget for mig. Det viste sig at være enormt spændende og sjovt at få lov til at undervise – ikke mindst fordi jeg underviste i noget, som interesserede mig meget, men også fordi jeg kunne bruge min teoretiske viden i praksis.

Indfriede forventninger

De fire måneder jeg var i praktik ved FOF Aarhus, har helt sikkert givet mig mere klarhed i forhold til, hvilken vej jeg vil gå, når jeg bliver færdig med uddannelsen. Praktikken overgik alle mine forventninger, og det var et forløb jeg bestemt ikke ville have været foruden.