Corona (COVID-19)

Aftenskoleaktiviteterne fortsætter

I fredags præsenterede statsministeren og myndighederne en række nye restriktioner omkring Corona. Nogle af dem vil også påvirke aktiviteterne i aftenskolen – det kan du læse mere om nedenfor. 

Statsministeren har fastslået, at det er vigtigt, at vi som samfund fastholder aktiviteter i kultur-og fritidslivet.

Det betyder også, at aftenskolerne kan fortsætte langt hovedparten af sine aktiviteter – om end der er kommet nye krav, som både FOF og vores deltagere skal leve op til. Vigtigst for aftenskolerne er, at der på aftenskoleområdet gælder en række undtagelser for forsamlingsforbuddet på 10 personer. Det nye forsamlingsforbud gælder frem til og med den 13. december.

Der er i øjeblikket gang i en række forhandlinger med kulturministeren, der skal afklare og præcisere, hvordan de nye restriktioner konkret skal håndteres i aftenskolen.

I Kulturministeriets retningslinjer fastslås det, at almindelig, stillesiddende aftenskoleundervisning kan betragtes som foredrag, hvor forsamlingsforbuddet fortsat er 500 mennesker.  Det betyder, at rigtigt mange af FOF’s aktiviteter fortsætter som hidtil – med god afstand, håndsprit, og øget rengøring.

Nye krav til bevægelseshold m.m.
For øvrige hold – herunder bevægelseshold – gælder det nye krav om maksimalt 10 deltagere inkl. underviser. Så her kan det blive nødvendigt at dele hold op eller på anden måde sikre, at vi lever op til de nye krav. Men i og med at der i de kommende dage forhandles om den konkrete udmøntning af de nye tiltag, er det desværre på nuværende tidspunkt ikke muligt at præcisere nærmere. 

Mundbind eller visir
Fra torsdag den 29. oktober skal der bæres mundbind eller visir i aftenskolen. Ligesom på restauranter er det derfor et krav, at man bærer mundbind, når man ankommer, men man kan tage det af, når man sidder ned. Når man bevæger sig rundt eller efter undervisningens afslutning skal man tage mundbind på igen.

Retningslinjer og hjælp på vej
Kulturministeriet arbejder i øjeblikket på at færdiggøre retningslinjerne på aftenskoleområdet. Så snart de nye retningslinjer ligger klart, vil vi sørge for, at informationerne her på siden bliver opdateret.

Du kan læse mere om sundhedsmyndighedernes anbefalinger her 

Ved yderligere spørgsmål om aktiviteter i FOF bedes du kontakte den FOF-forening, din forespørgsel relaterer til. 

Vi glæder os rigtig meget til at se alle vores deltagere og undervisere igen! 

Sidst opdateret d. 20. november 2020.