Skip to content

Vi holder efterårsferie i uge 42. Vi er tilbage igen mandag den 25/10-21

Klassisk tegning

Klassisk tegning

Vi arbejder med tegnemetoder, øvelser og teknikker, som munder ud i at tegne genstande, opstillinger, mennesker og rum, så det realistisk.  

Kurset fungerer som en introduktion til klassisk tegning i praksis og teori sammenlignelig med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Dog forventes det ikke, at man er professionel, kunstuddannet eller er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med basale klassiske tegne principper. Det handler mere om at være forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at man har en stærk interesse i at tegne og lære nyt. 

Fokus er på klassiske tegneteknikker og metoder: Alignment, measuring, kontur, tone, lys og skygge, opdeling i flader samt grundlæggende anatomikendskab. Øvelser på kurset tager udgangspunkt i studier af Bargue Drawings, samt figurer/buster og opstillinger. 

Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, værktøj og muligheder, der klassisk bliver brugt. 
Kurset er særlig relevant, hvis man gerne vil søge ind på andre tegne-uddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk akademi i udlandet som "The Swedish Academy of Realist Art", hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget på. 

Medbring selv materialer: A3 tegnepapir/skitseblok, Blyant (helst en i 2B) samt et viskelæder. 
Udgifter til materialer i kultegning ca. 30 kr. betales til underviseren.