Skip to content
Klassisk tegning

Klassisk tegning

Klassisk tegning

* For english-speaking students: The Class itself is in Danish, but english-speakers are welcome to participate as instructions and critique can be given individually in English.

Kurset henvender sig til unge og voksne, der vil dygtiggøre sig indenfor tegning, og er sammenligneligt med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Det fungerer på den måde som en introduktion til klassisk tegning i teori og praksis, rettet mod folk der vil lære at arbejde med realisme. Det gennemgående tema for kurset og klassisk tegning er at lære: at tegne hvad man ser. Således at det man tegner ligner noget fra virkeligheden.

Dog forventes det ikke, at man er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med basale klassiske tegneprincipper.

Vi arbejder på at du bliver forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at du har en stærk interesse i at lære nyt. Fokus er på klassiske tegneteknikker og metoder: Alignment, measuring, kontur, lys og skygge, opdeling i flader, kultegning m.m. Der tages udgangspunkt i Bargue Drawings og opstillinger som undervisningsmateriale, men egne projekter er også velkomne.

Hensigten er at blive kendt med de forskellige metoder, materialer, og teknikker der klassisk bliver brugt.
Kurset er særlig relevant, hvis du gerne vil søge ind på tegneuddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk akademi i udlandet som ”Florence Academy of Art”, hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget.

Medbring selv: A3 tegnepapir, blyanter og viskelæder. Underviser indkøber materialer til kultegning.