Skip to content
Mindfulness hos FOF

Workshop: Selvomsorg og grounding

December kan være en hektisk måned.

Hverdagen hvirvler afsted, og samtidig kan julens højtid blive en fremkaldervæske for de sorger, vi bærer rundt på. Nogen eller noget, vi har mistet. Fortættetheden af følelser og forventninger, opskruet eksponering for socialt samvær, to do-lister, lyde og lys, i en tid, hvor vores krop og nervesystem har indstillet sig på at gå i hule og vinterhi.

Det kan være voldsomt. Og kræver kræfter og opmærksomhed.

Her på workshoppen tager vi en lille timeout, med mulighed for at tage en pause fra juleræset. En pause til at fordøje. Pause til at være.

I mindfulness stopper vi nemlig op og dyrker den “mentale fitness”, der virker som modgift mod grublerier og vores ofte uendelige spiral af gøren og handlen. Vi træner vores opmærksomhed til at være med alt det, vi sanser igennem krop, tanker og følelser - lige nu og her, fra øjeblik til øjeblik. Uden at dømme eller vurdere.

På denne workshop vil vi bruge mindfulnessredskaberne til at bringe grounding og selvomsorg ind i en julemåned, som kan være overvældende – på godt og ondt. Vi bruger anledningen til at kigge både os selv og vores indre vinterlandskab varmt og kærligt i øjnene, og via compassionøvelser udvide vores julehjerter lidt, så der er hjerterum nok til at byde både sorger og glæder ind til julemiddag.

Alle kan være med – du behøver ikke have forudgående kendskab eller erfaring med meditation, men kan blot møde ind med et nysgerrigt sind og lysten til at gøre noget rigtig godt for dig selv.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 24.01.2024 17:00-20:30 FOF Aalborg Line Kjær Jørgensen
Line K Jørgensen
Underviser

Line Kjær Jørgensen

Line Kjær Jørgensen er cand. mag. i dansk og psykologi og både privat og professionelt arbejder hun for at fremme mental sundhed. 
Line er uddannet Mindfulness-instruktør fra AtWork Skolen i Aarhus, og igennem mange år hun arbejdet med mindfulness og yoga som en omsorgsfuld indgangsvinkel til at forebygge stress og højne livskvalitet. Ikke som et "quick fix" eller en smart metode til at effektivisere vores formåen, men snarere som måde at være i verden på; med mere bevidst nærvær, mindre tankemylder og større taknemmelighed. 

"Jeg elsker at undervise og at møde forskellige mennesker lige nøjagtigt der, hvor de er. Jeg brænder for at være med til at skabe et rum for andre, hvor de blot kan være - uden at skulle præstere eller fikse. Et trygt rum, hvor der kan skabes kontakt til krop, tanker og følelser, sådan som de er. Mindfulness handler nemlig ikke om at efterstræbe en tilstand af ro og velbehag, men i al sin forbistret komplicerede enkelhed om at være med det, som nu engang er. Gennem stormvejret såvel som på solskinsdage".