Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra den 28/9 kl. 17 til og med den 2/10 kl. 05. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Filosofi for begyndere

Tag med på vores kursus "Filosofi for begyndere" hos FOF Aalborg og dyk ned i den spændende verden af filosofi. På kurset vil vi udforske spørgsmål som: Hvad er filosofi? Hvad betyder det at tænke filosofisk? Hvad sagde de store filosoffer gennem tiden? Og har de gamle grækere nogen betydning for vores liv i dag?

Du vil få mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de store tænkere og retninger inden for vestlig filosofi og diskutere, hvad vi kan lære af dem i nutiden. Vi vil præsentere emnerne gennem en kombination af teoretiske oplæg, gruppediskussioner og refleksion.

Hver gang vil der blive anbefalet litteratur og podcasts, så du kan dykke endnu dybere ned i de enkelte emner og udvide din forståelse af filosofiens verden.

Her er et overblik over vores kursusprogram:

  1. Introduktion + Platon: Vi starter med en introduktion til filosofi og udforsker ideerne fra den berømte græske filosof Platon.

  2. Aristoteles: Vi fortsætter med at udforske Aristoteles' tanker og hans indflydelse på filosofiens historie.

  3. Etikkens tre hovedformer: Vi dykker ned i etikkens verden og ser nærmere på de tre hovedformer af etik

  4. 16- og 1700-tallets filosofiske strømninger: Vi undersøger filosofiske strømninger fra det 16. og 17. århundrede, herunder Descartes og Kant.

  5. 18- og 1900-tallets filosofiske strømninger: Vi udforsker filosofiske strømninger fra det 18. og 19. århundrede, herunder Heidegger og Sartre.

  6. De store danske filosoffer: Vi sætter fokus på de store danske filosoffer som Kierkegaard, Grundtvig og Løgstrup og afrunder kurset med en afsluttende diskussion.

Tøv ikke med at tilmelde dig vores kursus "Filosofi for begyndere" og bliv klogere på filosofiens store spørgsmål og dens indflydelse på vores moderne liv. Vi ser frem til at byde dig velkommen hos FOF Aalborg!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 27.09.2023 17:00-18:40 FOF Aalborg Marie Rytter Møller
2 Onsdag 04.10.2023 17:00-18:40 FOF Aalborg Marie Rytter Møller
3 Onsdag 11.10.2023 17:00-18:40 FOF Aalborg Marie Rytter Møller
Se alle Se færre
Marieryttermøller
Underviser

Marie Rytter Møller

Marie Rytter Møller er kandidat i pædagogisk filosofi fra Aalborg Universitet. Hun er også uddannet folkeskolelærer og har undervist alt fra studerende på voksenuddannelser til børn i de mindste klasser i Folkeskolen.

Marie er optaget af verden omkring sig og er særligt interesseret i filosofiske og etiske problemstillinger. Hun undersøger og prøver at forstå, hvorfor mennesker agerer, som de gør. Filosofi kan være en højtravende disciplin, men Marie trækker den helt ned på jorden.

Hun har en involverende formidlingsform, hvor der er plads til diskussioner, spørgsmål og hverdagseksempler.