Skip to content

HUSK, at vi tilbyder løbende optag på mange af vores hold, hvor du har mulighed for at få nedslag i prisen for allerede afviklede mødegange. Kontakt administrationen på 98138233 for at høre om dine muligheder.

Mindfulness i FOF

Mindfulness

Når man taler om at forbygge stress, angst og depression og højne livskvalitet er det svært at komme uden om mindfulness. Forskningen på området taler nemlig sit klare sprog: træning af mindfulness fremmer vores mentale sundhed. 

På dette dybdegående 8-ugersforløb får du mulighed for på egen krop at mærke, hvad regelmæssig træning af mindfulness, eller ”bevidst nærvær”, kan gøre for dig. Essensen i mindfulness er at træne vores evne til at være bevist og nærværende til stede med det, der er i nuet – uden at dømme eller vurdere.  

Gennem meditation og kropslige øvelser træner vi at gå fra ”handlen” til ”væren” og herigennem blive opmærksomme på følelser, tanker, kropslige fornemmelser fra øjeblik til øjeblik, som en modgift mod bekymringsspiraler, tankemylder og tilbagevendende negative tanker.

Vi træner med andre ord den iboende menneskelige egenskab, som vi alle er sat i verden med, men som mange af os glemmer i en hektisk hverdag:
At skabe kontakt til os selv og forbinde os med nuet.

Så vi kan give vores hjerner bedre arbejdsbetingelser. 
Så vi rent faktisk får smagt på den kage, vi spiser. 
Så vi får set hinanden i øjnene. 
Så vi får mærket græsset mellem tæerne. 
Så vi får set fuglene flyve fordi og vinter blive til forår.
Så vi opdager, når vi har brug for en pause.  
Så vi mærker taknemmelighed over det, vi allerede har.
Så vi rent faktisk handler efter vores værdier.

Kurset er med andre ord for dig, der har lyst til at gøre noget rigtig godt for dig selv (og dine nærmeste) og som ønsker at fremme din mentale sundhed. Måske er du nysgerrig på mindfulness og meditation, men har aldrig prøvet det før, måske har du lidt erfaring med yoga og meditation og ønsker en dybere forståelse og træning og har lyst til at dele dine erfaringer og refleksioner med andre i et trygt rum. 

Kurset egner sig ikke til dig, som har brug for behandling af stress, angst eller depression.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 13.04.2023 09:30-12:00 FOF Aalborg Line Kjær Jørgensen
2 Torsdag 20.04.2023 09:30-12:00 FOF Aalborg Line Kjær Jørgensen
3 Torsdag 27.04.2023 09:30-12:00 FOF Aalborg Line Kjær Jørgensen
Se alle Se færre
Line K Jørgensen
Underviser

Line Kjær Jørgensen

Line Kjær Jørgensen er cand. mag. i dansk og psykologi og både privat og professionelt arbejder hun for at fremme mental sundhed. 
Line er uddannet Mindfulness-instruktør fra AtWork Skolen i Aarhus, og igennem mange år hun arbejdet med mindfulness og yoga som en omsorgsfuld indgangsvinkel til at forebygge stress og højne livskvalitet. Ikke som et "quick fix" eller en smart metode til at effektivisere vores formåen, men snarere som måde at være i verden på; med mere bevidst nærvær, mindre tankemylder og større taknemmelighed. 

"Jeg elsker at undervise og at møde forskellige mennesker lige nøjagtigt der, hvor de er. Jeg brænder for at være med til at skabe et rum for andre, hvor de blot kan være - uden at skulle præstere eller fikse. Et trygt rum, hvor der kan skabes kontakt til krop, tanker og følelser, sådan som de er. Mindfulness handler nemlig ikke om at efterstræbe en tilstand af ro og velbehag, men i al sin forbistret komplicerede enkelhed om at være med det, som nu engang er. Gennem stormvejret såvel som på solskinsdage".