Skip to content

Persisk Begynder

Persisk Begynder

Ethvert godt byggeri kræver et velbygget fundament. Netop dette sprogfundament hjælper vi dig med at bygge op her på begynderniveau, hvor du sagtens kan deltage, selvom du måske endnu ikke ved, hvordan man siger ”Hej” på persisk.

Ingen bekymring – vi skal nok sørge for at klæde dig godt på!

På dette niveau tager vi dig i hånden og starter med de mest elementære gloser, tal, klokken og små sætninger, du får brug for, når du skal indgå i små simple dagligdags-dialoger på persisk.

Igennem arbejdet med de mest basale gloser og sætninger, vil du nok hurtigt erfare, at der i det persiske sprog vil være genkendelige sproglige strukturer, som kan sammenlignes med både dansk og tysk. Det skyldes, at persisk tilhører den indo-europæiske sprogstamme, på trods af at det tales i så kulturelt forskellige lande som eksempelvis Iran, Afghanistan og Rusland.

Det persiske sprogs kulturhistorie og betydning rækker altså udover behovet for at kommunikere med persisk-talende. Kaster du dig således over at lære det persiske sprog, vil du samtidig blive langt klogere på dit eget modersmål. De danske ords oprindelse og betydning kan nemlig i mange tilfælde føres tilbage til persisk. Derfor vil sprogkurset for eksempel også gøre dig klogere på, hvor vores egen Dronning Magrethes fornavn oprindeligt stammer fra.

På sprogkurset her får du altså både lagt de første vigtige byggesten, som på sigt vil gøre dig i stand til at begå dig på persisk, hvad enten du fortsætter på øvrige sprogkurser eller begiver dig ud på en videre sprogrejse på egen hånd. Samtidig vil du allerede her på begynderniveau åbne op for en dybdeforståelse for vores eget danske sprog og dets aner.

Begynderniveauet er med andre ord for dig, der er sprogligt nysgerrig og har lyst til og motivation for at kaste dig ud på lidt dybt vand. Samtidig har du forståelsen for, at man skal kravle før man kan gå. Derfor er du parat til at lægge tid og energi i at lære de helt grundlæggende persiske sprogfærdigheder, inden du evt. arbejder dig dybere ind i det persiske sprog.

Bare rolig – det bliver både sjovt og lærerigt undervejs, og du vil fremadrettet med garanti opleve at få stor glæde af de sproglige byggesten, du støber her.

Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.