Skip to content

Vi gør opmærksom på, at administrationen er lukket tirsdag den 16/8.

Tysk B1

Det øvede niveau er for dig, der ikke nødvendigvis taler helt flydende eller fejlfrit, men efterhånden er ganske sprogrejsevant og mestrer de helt grundlæggende sprogfærdigheder, som du enten har med dig fra vores begynderniveauer eller anden uddannelse og erfaring. 

Du har måske brug for at få udvidet din personlige parlør, forfinet grammatik og fyldt nye sprogværktøjer på. Det vil gøre dig i stand til at få flere nuancer frem i dit sprog og få knapt så svedige håndflader, når du spontant bliver stoppet på gaden af den tyske turist, som gerne vil vide, hvordan hun finder vej til Zoologisk Have. 

Efter at have fulgt dette niveau, vil du nok også begynde at spidse ører på dine rejser syd for grænsen, hvor du vil opleve at forstå mere og mere af den talestrøm, som kører i radioen på taxaturen, når du tænder Tv’et på hotelværelset, eller når du overhører nabobordets samtale på restauranten. 

Hvis du har interesse for at forbedre dine udtryksevne på skrift, er dette niveau også noget for dig. 
I takt med at du bliver bedre til at læse almindelige, lidt længere tekster, måske en tysk artikel om Helene Fischers musikkarriere eller en rejsebeskrivelse fra de østrigske Alper, tilegner du dig også et bedre skriftligt tysk. Du ville fx kunne skrive en e-mail til din tyske kollega eller et sende et brev på tysk til den ven, du mødte på festival i sin tid. Måske kan der stadig snige sig en fejl ind hist og pist, men du vil kunne gøre dig fuldt ud forståelig.

Målet er, at du nu kan omsætte og bruge det tyske sprog på en måde, hvor du bevæge dig lidt videre fra smalltalk-situationen på busrejsen, til måske at bruge sproget i en arbejdssammenhæng, fx et kundemøde eller en lidt dybere, mere dialogbaseret samtale med din kammerats tyske bekendte til middagsselskabet.
 
Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 15.09.2022 19:00-20:40 FOF Aalborg Annegrethe Østergaard
2 Torsdag 22.09.2022 19:00-20:40 FOF Aalborg Annegrethe Østergaard
3 Torsdag 29.09.2022 19:00-20:40 FOF Aalborg Annegrethe Østergaard
Se alle Se færre
Underviser

Annegrethe Østergaard

Som passioneret tysklærer og efter en hel del år i folkeskolen, tilbyder jeg undervisning i tysk på alle niveauer.

Jeg har fokus på både samtale og grammatik, og som underviser lægger jeg stor vægt på, at vi inspirerer hinanden og vælger forskellige temaer i undervisningen. Det er utrolig vigtigt, at folk oplever, at de får noget brugbart med hjem, og jeg nyder at se, hvordan de udvikler sig og bliver dygtigere.

Jeg kom til Danmark som 6-årig fra den tysktalende del af Schweiz, og med en schweizisk mor og en dansk far, er jeg vokset op som tosproget. Det tyske sprog har altid interesseret mig og været en del af mig, både i mit arbejdsliv og som privatperson.