Skip to content

FOF ud i det grønne - eftermiddag

FOF ud i det grønne - eftermiddag

Ud i det grønne – Eftermiddagsture med drabelige og lidt uhyggelige ture.


Pga. den store efterspørgsel byder vi nu på 4 eftermiddagsudflugter i efteråret i 2023.

Tag med FOF ud i det grønne og oplev efteråret og den begyndende vinter på smukke eftermiddagsture i skoven, mens mørket falder på.

Vores turleder og guide, Helge Søgaard, er en anerkendt forfatter og ekspert inden for skovens forunderlige verden. Han har skrevet utallige bøger om emnet og er en underholdende fortæller. Med sin omfattende viden kender han alle hjørner og kroge af Rold Skov og vil guide os gennem de skjulte skatte og naturskønne områder.

På turene vil Helge Søgaard dele sin passion for skoven og give os indsigt i dens unikke karakter. Vi vil udforske skovens flora og fauna, lære om træernes livscyklus og blive fascineret af de små detaljer, der gør skoven til et særligt sted. Helge Søgaard vil fylde vores eftermiddage med spændende historier, sjove anekdoter og interessante fakta om skoven.

Efteråret og den begyndende vinter er en fantastisk tid at udforske naturen på. Med FOF Aalborg og Helge Søgaard kan du være sikker på at få en unik oplevelse, hvor du får mulighed for at fordybe dig i skovens magiske atmosfære og lade dig betage af dens skønhed.

Tilmeld dig "Med FOF ud i det grønne" i dag og tag med os på en inspirerende og berigende rejse gennem Rold Skov. Gå ikke glip af chancen for at opleve skoven på en helt ny måde og få en dybere forståelse for dens betydning og rigdom.

Praktisk

Mødetid kl. 14:00 hver gang med varighed ca. 2 timer pr. gang.  

Mødested og parkering oplyses fra gang til gang, og vi tager forbehold for ændringer, men i givet fald modtager deltagerne besked forinden turen.

Påklædning efter turens indhold, hvilket vil sige praktisk tøj og godt fodtøj. 

Nedenfor finder du programmet for efteråret 2023.

______________________________________

11. september 2023
Karpaterbøgene og bjælkehuset der gik op i røg

Bjergeskoven i Rold Skov byder på noget af det mest spektakulære terræn med store højdeforskelle, professorens proviniens forsøg, en botanisk sjældenhed og en tur ud på Skadsholmen, hvor ægteparret Gjerns bjælkehus gik op i røg.
________________________________________

16. oktober 2023
Løgnehistorien om flyveren, det sorte vand og en Stenalderbøg

Vi kommer forbi den nedstyrtede flyvers plads, som der er hele to historier om. Den ene lidt mere sandfærdig end den anden men hvilken? Videre til den smukkeste skovsø af dem alle, forbi Stenalderbøgen, Klænghuset og et smut ind i skovhaven, der engang var helt forbudt.
________________________________________

20. november 2023

Fallossymbol og hedensk overtro samt fortidens hulveje

Stencirkler, stenrække og jævndøgn. Videre ned til fortidens hulveje der førte mod vadestedet over Lindenborg Å. En kølende forfriskning i kildevandet, der strømmer ud af kridtskræntens fod og op ad de 92 trappetrin til Slettingens mageløse udsigt over Gravlevdalen.
_____________________________________

11. december 2023
Ravnenes rige, jordfaldshuller og til verdens ende

Måske møder vi Hugin og Munin? Vi hører helt sikker deres hæse stemmer. Forbi hullet der opslugte hestevognen, brudeparret og forspandet med 4 heste. Og hvor det lille vandløb forsvinder som i Rejsen til Jordens indre. Videre til røvernes skjulested med sølvklokkerne og til sidst gennem terrænet helt ud til Verdens Ende.
___________________________________