Skip to content

FOF ud i det grønne - formiddag

FOF ud i det grønne - formiddag

Kom med FOF Aalborg på en uforglemmelig oplevelse i naturen med vores kursus "Tag med FOF ud i det grønne".

Vi har planlagt 4 spændende udflugter i efteråret 2023 og yderligere 4 udflugter i foråret 2024, hvor vi sammen vil udforske forskellige smukke områder.

Vores erfarne underviser og turleder, Helge Søgaard, vil være vores gennemgående vært og guide på hver tur. Helge er en dygtig forfatter, guide og formidler af den gode historie, og han vil sikre, at hver udflugt bliver en unik og berigende oplevelse.

På disse udflugter vil vi primært være udendørs og nyde naturen i fulde drag. Vi vil udforske forskellige områder og møde spændende personligheder undervejs. Helge vil guide os igennem de smukke landskaber og sørge for, at vi får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Hver udflugt vil vare ca. 3 timer, og vi mødes kl. 10:00 på det angivne mødested. Efter et par timers oplevelser finder vi et sted, hvor vi kan nyde vores medbragte madpakke og kaffe sammen.

Bemærk venligst, at mødesteder kan variere, og der kan være ændringer i planen. Hvis der opstår ændringer, vil deltagerne modtage besked i god tid inden turen.

Det anbefales at klæde sig praktisk på i forhold til turens indhold og have godt fodtøj på. Vi ønsker, at alle kan nyde turen og være komfortable undervejs.

På kurset "Tag med FOF ud i det grønne" vil hver udflugt blive beskrevet og præsenteret individuelt, så du kan se, hvilke spændende oplevelser der venter på dig.

Tilmeld dig vores kursus og få en fantastisk oplevelse i naturen sammen med FOF Aalborg. Vi garanterer, at du vil blive inspireret, beriget og få minder for livet. Tag med os ud i det grønne og lad naturen omfavne dig.


Nedenfor finder du programmet for sæsonen 2023/2024.

______________________________________
Træer
11. september 2023
Vælderskovens vældige katedraler

Vælderskoven er den del af Rold Skov der rummer de allerstørste træer. Her finder vi de majestætiske graner, og vi kommer forbi én af dem opkaldt efter Rold Skovs ubestridt største forfatter. Vi træder selvfølgelig også ind i bøgetræernes imponerende sale, hvor der er højt til loftet som i de vældige katedraler.
 
________________________________________

16. oktober 2023
Flersporet motorvej gennem Rold Skov

Den kommer sydfra som en betydelig trafikåre, og i Rold Skovs sydlige del deler den sig som en flersporet motorvej for at gå udenom Langmosen på begge sider. Her har hære og vendiske krigsherrer færdedes i ufredstider, og kvæg, handlende og godtfolk trasket i fredstid. Med andre ord skal vi på jagt efter Hærvejens tydelige spor gennem Rold Skov.
 
________________________________________

20. november 2023

Bronzealderhøje samt afladshandel og lømler ved Sanatoriestenen

På tur i Skørpinglund der rummer Rold Skovs allerstørste og mest imponerende bronzealderhøje, der nærmest ligger skulder ved skulder. Og vi skal se stedet, hvor de brystsyge fra Skørping Sanatorium, med et sidste og fromt forsøg på helbredelse, alligevel blev narret af lømler og skarnsknægte fra Skørping. 

________________________________________


Estrup Dam
11. december 2023
Estrup Dam, Den Sorte Død og en særlig juleafslutning

Vi går gennem det gamle overdrev Purker-Fræer, hvor vi skal høre rødgranen fortælle sin livshistorie. Men også et grumt indslag om en af skovens smukkeste søer og en lille landsby, der blev udraderet af Den Sorte Død. Og i anledning af julen slutter vi af med bål, gløgg og æbleskiver på turguidens terrasse!

________________________________________

12. februar 2024

På bagsiden af Madum Sø og om Grevens Avlsmand

Madum Sø og dens uhyrlige uhyrer er udgangspunktet, men snart handler det om den helt uhyrlige historie om Johan Heinrich von ”Q” fra Ahrensburg ved Hamburg, der stolt skulle brække heden, men som endte med selv at blive nedbrudt. Men som på alligevel grundlagde et 200-årigt og helt usædvanligt sammentræf, der kom til at betyde meget for Rold Skov.
 
________________________________________

11. marts 2024
Rundt om Langmosen

I grevskabets skov skal vi den lange vej rundt om Langmosen. Vi skal igennem meget varieret og flot skov, og vi skal skue ud over mosen i øjenhøjde med rådyrene, inden vi slutter af med at beundre det helt usædvanlige stykke natur højt oppe fra Dronningelogen. 

 

________________________________________
Ud i det grønne
15. april 2024
”Gå med i Lunden, så spidser vi munden og synger…”

Vi starter der hvor hydraulikken blev overhalet af fiskesøer, og inden længe skimter vi hovedgården Buderupholm mellem træerne, inden vi går op ”… i Lunden, så spidser vi munden og synge den gamle sang om kærlighed…”, og hvor også nyde tæppet af anemoner. Er vi heldige, ser vi også den blå anemone, inden vi returnerer ad Ålykkevejen til udgangspunktet. 

 ________________________________________

13. maj 2024
Vildheste, egetræer, lilleput-kirken – og en borgmester

I Himmerlands hyggeligste landsby med en af Danmarks mindste kirker, hvor der både er en navnkundig forfatter og en sort engel, skal vi ud og se vildhestene i Skindbjerglund, hvis de da ellers med på denne plan. Vi skal også beundre landets oprindelige egeskov der undgik Svenskekrigenes ubarmhjertige hugst, og –møde selveste borgmesteren i Gerding.
 ________________________________________