Skip to content
Billede af indisk daal, opskrift fra FOF Inspiration

Daal

Daal

Den indiske ret daal er den senere tid blevet særligt populær - og det forstår vi godt! Den vegetariske ret er meget enkel og hurtig at tilberede, og så er den dejligt mættende og fylder hurtigt dit køkken med den skønneste duft af krydderier.

Vores dygtige underviser Mette Brogaard har udviklet denne opskrift på daal, som indeholder en bred palette af krydderier. Retten kan serveres, som den er, men du kan også sagtens servere den med ris eller brød til eller tilsætte fx kylling, hvis du vil tilføje protein.
Mette underviser på vores kurser i ayurvedisk madlavning.

Til 3-4 personer.

Ingredienser

200 gram røde linser
6-8 dl. vand (afhængig af hvilken konsistens der ønskes)
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg - finthakket
2 spsk. frisk revet ingefær
3 tsk. karry
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. bukkehornsfrø
1 spsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. chiliflager
2 dåser hakkede tomater
1 håndfuld hakkede ristede hasselnødder
1 håndfuld frisk koriander
Ghee eller olie til stegning
Saften fra en 1 citron

Sådan gør du

  1. De røde linser skylles grundigt og koges under låg i 10 minutter. Vask og snit peberfrugten i tern.

  2. Svits først de hele krydderier i ghee eller olie og derefter de stødte. De hele krydderier, fx spidskommenfrø, bukkehornsfrø og frisk ingefær, svitses i ca. et minut, hvorefter de stødte krydderier blandes i. Sennepsfrø skal poppe på en tør pande.

  3. Tilsæt så hakkede tomater, peberfrugt og alle krydderierne i retten. Lad den koge videre i 10 minutter.

  4. Server din daal med frisk koriander, nødder og citronsaft.

Velbekomme!

mad med omtanke

Bæredygtig og grøn mad

Skal du med på kødfri-bølgen? Få masser af inspiration på vores madlavningskurser.