Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

4 farverige kartoffelmose

4 farverige kartoffelmose opskrift

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

RØD: Kartoffelmos med rødbede

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
1 stk. rødbede
30 g smørEvt. mælk, hvis konsistensen er for tyk – dette var ikke nødvendigt, da vi lavede det. salt og peber

ORANGE: Kartoffelmos med sød kartoffel

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
350 g sød kartoffel
30 g smørca. ½ dl mælksalt og peber

GRØN: Kartoffelmos med broccoli

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
1 stk. Broccoli
20 g smør
Evt. Mælk, hvis konsistensen er for tyk - dette var ikke nødvendigt, da vi lavede det. salt og peber

GUL: Kartoffelmos med gulerod

Ingredienser

350 g kartofler
175 - 200 g gulerødder
30 g smør
Ca. ½ dl mælk
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler og grøntsager renses eller skrælles, og skæres i tern.
  2. Kartofler og grøntsagen kommes i en gryde og dækkes med vand.
  3. Koges til grøntsagerne er møre.
  4. Grøntsagerne piskes med elpisker.
  5. Smør tilsættes og massen piskes til smørret er smeltet.
  6. Mælk tilsættes lidt efter lidt til mosen har den ønskede konsistensen.
  7. Smages til med salt og peber.

 

Kogetider: