Skip to content

4 farverige kartoffelmose

4 farverige kartoffelmose opskrift

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

RØD: Kartoffelmos med rødbede

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
1 stk. rødbede
30 g smør
Evt. mælk, hvis konsistensen er for tyk
Salt og peber

ORANGE: Kartoffelmos med sød kartoffel

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
350 g sød kartoffel
30 g smør
Ca. ½ dl mælk
Salt og peber

GRØN: Kartoffelmos med broccoli

Ingredienser

350 g skrællede kartofler
1 stk. broccoli
20 g smør
Evt. mælk, hvis konsistensen er for tyk
Salt og peber

GUL: Kartoffelmos med gulerod

Ingredienser

350 g kartofler
175-200 g gulerødder
30 g smør
Ca. ½ dl mælk
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kartofler og grøntsager renses eller skrælles, og skæres i tern.
  2. Kartofler og grøntsager kommes i en gryde og dækkes med vand.
  3. Koges til grøntsagerne er møre.
  4. Grøntsagerne piskes med elpisker.
  5. Smør tilsættes og massen piskes til smørret er smeltet.
  6. Mælk tilsættes lidt efter lidt til mosen har den ønskede konsistensen.
  7. Smages til med salt og peber.

Evt. se kogetider her

kurser til mor, far og baby

Før- og efterfødselshold

Er du gravid eller har du født for nyligt? Vi har mange forskellige hold.