Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 27. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning/foredrag.

Læs retninglinjerne her
Billede af bønnesalat medærter og granatæblekerner

Bønnesalat

Bønnesalat med ristede krydderier

Prøv denne anderledes salat, hvor krydderierne spiller en stor rolle!

Til 4 personer

Ingredienser

250 g bønner
250 g slikærter
250 g ærter
3 spsk. olivenolie
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 mild rød chili
1 fed hvidløg
1 citron
1,5 tsk. eller 2 spsk. frisk estragon
1 tsk. sortkommen
groft salt
30 g blandet salat
2-3 tsk. granatæblekerner

Sådan gør du

  1. Blanchér bønnerne i 4 minutter, slikærter i 1 minut og ærter i 20 sekunder. Brug nyt vand til de tre. Bland dem bagefter i en skål.
  2. Kom groft kværnet korianderfrø og sennepsfrø sammen med olie i en lille gryde og varm det op. Rist grøntsagerne, til sennepsfrøene er færdige med at hoppe i gryden.
  3. Fjern kerner af chilien og skær chilikødet i små tern, pres hvidløg, riv skallen af citronen og hak estragon. Bland det sammen med sortkommen.
  4. Kom blandingen på grøntsagerne og bland det hele grundigt igennem.
  5. Smag til med salt.
  6. Drys granatæblekerner på.

Lige inden servering blandes salatbladene forsigtigt i.

Velbekomme!

vi laver velsmagende mad

Grøn mad med omtanke

Mangler du inspiration til det grønne køkken?