Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Kylling med thai karrysovs - Gaeng Massman Gai

Kylling med thai karry

Kylling med thai karry - (Gaeng massman gai)

Opskriften på denne lækre thailandske gryderet er udviklet af underviser Waraporn Larsen, som i mange år har undervist i thaimad hos FOF Aarhus. Retten er utroligt smagfuld og relativt nem at lave. Retten fylder køkkenet med skønne krydderier og smagsindtryk - god fornøjelse.

 

Ingredienser:

- 400 g. udbenet kyllingelår skåret i strimler. Det skal helst være lår eller overlår, da kødet er mere saftigt end brystet. Kan købes i supermarkeder, hvis du ikke har mod på at udbene lårene selv.
- 1 stort løg skåret i seks stykker – gerne i både
- 2-4 mellemstore kartofler skåret i seks stykker
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. rød chili pasta (eller efter smag)
- 2-3 spsk. fiskesovs
- 1,5 tsk. karrypulver
- 1 tsk. palmesukker eller alm. sukker
- 2 spsk. peanuts

Billede af kylling i thai karrysovsFremgangsmåde:

  1. Bland den røde chilipasta med karrypulveret i en lille skål
  2. Varm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt din karryblanding og rist det ved svag varme i cirka et minut. Tilsæt 3 spsk. kokosmælk (tag det øverste tykke lag kokoscreme/kokosmælk. Det skal ikke være væsken men det tykke). Rør karryen og kokoscremen godt sammen i cirka 3-4 minutter indtil det begynder at skille lidt, og der kommer rød olie til overfladen
  3. Tilsæt kyllingekødet og svits det til det smuldrer og har skiftet farve
  4. Tilsæt resten af kokosmælken, kartofler, løg, fiskesovs og sukker og lad det koge i cirka 15 minutter indtil kødet er mørt, og til den er let jævnet. Smag til undervejs.

 

Server retten med ris til. Du kan også bruge svinekød eller oksekød. Okse eller svin skal dog simre længere tid end kyllingekød for at blive mørt. Velbekomme!

prøv kræfter med nye opskrifter

Verdenskøkkenet

Lær at lave mad fra andre kulturer og lande på kursus med FOF Aarhus