Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Billede af persisk gryderet. Foto af Stinne Guldmann Marker

Persisk mad

Persisk inspireret aubergineret med dip og indiske pandekager

Stinna Guldmann Marker og Peter Marker stiftede bekendtskab med det persiske køkken til ét af vores persiske madlavningskursus ved underviser Mehran Zandian.

I forbindelse med deres historie herom, har vi fået lov til at dele denne opskrift af en lækker persisk inspireret aubergine-gryderet.
Hertil valgte Stinna og Peter at lave indiske madpandekager som tilbehør og en herlig persisk dip med kanel. Du finder også opskriften på Stinna egen madblog her.

Gryderetten er udviklet af Stinna Guldmann inspireret af sin deltagelse på madlavningskurset, mens dippen er udviklet af vores underviser Mehran Zandian.

Persisk gryderet med aubergine

Ingredienser (til 4 personer):

1 stk. aubergine
2 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
2 stk. løg
4 fed hvidløg
1/2-1 tsk. kanel, stødt
1/2-1 tsk. spidskommen, stødt
1/2-1 tsk. paprika, stødt
1/2-1 tsk. gurkemeje, stødt
6 stk. tomater
1/2 dl. vand
1 lille håndfuld frisk mynte

 

Billede af persisk gryderet. Foto af Stinne Guldmann MarkerSådan gør du:

Start med at skære auberginen i mindre tern, ca 2×2 cm (ikke så vigtigt). Kom dem i en skål med kold vand og drys groft salt i vandet. Rør det rundt. Lad auberginerne stå i 15 minutter.

Hak løg og hvidløg. Kom olie på en pande og varm det op til middel varme. Tilsæt løg og lad det stege, til løgene er blevet klare/gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og krydderier og lad det stege lidt igen – 1-2 minutter.

Hæld vandet fra auberginen. Tilsæt aubergine til panden. Lad det stege i ca. 10 minutter, til auberginen er begyndt at blive blød. Skær tomaterne i halve. Fjern kernerne. Skær tomaterne i halve og tilsæt dem til panden. Tilsæt vand.

Kom låg på panden og lad det stege/koge ved lav varme i ca. 20 minutter. Smag retten til med salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt. Hak til sidst frisk mynte og bland i. Serveres varm som tilbehør eller som fyld i pandekage.

Indiske madpandekager

Ingredienser:
3 dl. kikærtemel
2,5 dl. hvedemel
6 dl. koldt vand
1 tsk. bagepulver
Salt
Olie til stegning
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Hvis der er klumper, så brug et piskeris til at piske dejen godt sammen. Kom olie på en varm pande. Kom lidt dej på panden og fordel det, som når man normalt laver pandekager.

Steges til de er gyldne og vendes herefter på den anden side.

Persisk dip

Ingredienser:
250 gr. frisk spinat
3 dl. græsk yoghurt (eller en anden tyk yoghurt)
1 fed hvidløg
100 gr. valnødder
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. salt

Sådan gør du:

Vask og skyl spinatbladene. Kom dem i en gryde. Læg kog på gryden og skru op på højeste blus. Damp spinatbladene i et par minutter. Kom dem herefter i en si og lad vandet dryppe af. Lad det køle af og pres vandet ud.

I en skål blandes yoghurt, revet hvidløb, grofthakkede valnødder, kanel, olivenolie og salt. Rør det godt sammen.

Tilsæt det afkølede spinat og smag dippen til med salt. Sæt dip i køleskabet i 15 minutter – rør godt i dippen inden servering.

Velbekomme.

prøv kræfter med nye opskrifter

Verdenskøkkenet

Lær at lave mad fra andre kulturer og lande på kursus med FOF Aarhus