Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Når rabarberen begynder at titte frem, er det fantastisk at gå i køkkenet og lave alverdens lækre friske og søde sager med dens skønne smag. Denne rabarberkompot er lækker som syrligt tilbehør til sommerens grillretter med lam, gris, oksekød eller kylling eller i det søde køkken som marmelade eller topping på fx skyr, pandekager og vafler. Du kan også bruge den i en trifli eller som topping til en herlig cheesecake.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Til ca. 500 g kompot skal du bruge:

  • 500 g rabarber (benyt evt. det frasiede rabarberkød hvis du har lavet saft eller sirup og suppler med friske rabarber)
  • Ca. 50 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Evt. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Rens og skær de friske rabarber i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Rabarber, rørsukker og vaniljesukker kommes i en ren gryde.
  3. Kog i ca. 5-10 min. De friske rabarber skal ikke blive udkogte, så hold godt øje. Rabarberne skal gerne give lidt struktur til kompotten.
  4. Smag kompotten til med rørsukker, vaniljesukker og evt. citronsaft.
  5. Kom kompotten i et skoldet, rent glas og sæt på køl, indtil den skal nydes.

Tips

  • Hvis du anvender 500 g friske rabarber, så skal der bruges mere sukker og vanilje. Det kan tilføjes under punkt 4, når du smager kompotten til.
  • Du kan evt. koge en hel vaniljestang med i stedet for at bruge vaniljesukker. Vaniljestangen tages op, inden du smager til. Du kan sagtens bruge en vaniljestang uden korn i, hvis du har brugt kornene til en anden dessert på et andet tidspunkt.

Velbekomme!

Husk:
Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.