Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19

Rabarbersaft opskrift

Rabarbersaft opskrift

Med denne enkle opskrift får du en skøn rabarbersaft, som er lækker at have med på sommerens udflugter, eller som du kan nyde på terrassen med børnene. Den kan også blandes i en velkomstdrink til festlige dage med venner og familie.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Ingredienser (til ca. 750 ml saft):

  • 250 g friske rabarber
  • 6 dl vand
  • 40 g rørsukker
  • ½-1 tsk. vaniljesukker (smag til som du synes)

Fremgangsmåde:

  1. Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Kom rabarber, vand, rørsukker og vaniljesukker i en gryde.
  3. Kog det hele i ca. 10 min.
  4. Si rabarberfyldet fra og gem det fx så du kan bruge det i en rabarberkompot.
  5. Smag rabarbersaften til med vaniljesukker og sukker.
  6. Hæld rabarbersaften i en skoldet ren flaske.
  7. Nyd saften afkølet. 

Tips

  • Hvis du gerne vil give saften et pift, kan du tilsætte 1-2 stjerneanis og få et hint af lakrids.
  • Saften kan både nydes, som den er, eller blandes op med lidt vand.
  • Saften er ideel at bruge i sommerdrinks, hvor du fx kan blande den op med hvidvin og danskvand.
Husk:
Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.