Skip to content

COVID-19: Vi arbejder lige nu på at finde ud af, hvad regeringens seneste retningslinjer kommer til at betyde for vores aktuelle kurser og aktiviteter. Vi følger situationen tæt – hold derfor øje med vores hjemmeside for nye informationer. Ved eventuelle ændringer vil alle berørte blive kontaktet direkte.

Rabarbersaft opskrift

Rabarbersaft opskrift

Med denne enkle opskrift får du en skøn rabarbersaft, som er lækker at have med på sommerens udflugter, eller som du kan nyde på terrassen med børnene. Den kan også blandes i en velkomstdrink til festlige dage med venner og familie.

Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.

Til ca. 750 ml saft.

Ingredienser

250 g friske rabarber
6 dl vand
40 g rørsukker
½-1 tsk. vaniljesukker (smag til som du synes).

Sådan gør du

  1. Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Kom rabarber, vand, rørsukker og vaniljesukker i en gryde.
  3. Kog det hele i ca. 10 min.
  4. Si rabarberfyldet fra og gem det fx så du kan bruge det i en rabarberkompot.
  5. Smag rabarbersaften til med vaniljesukker og sukker.
  6. Hæld rabarbersaften i en skoldet ren flaske.
  7. Nyd saften afkølet. 

Tips

  • Hvis du gerne vil give saften et pift, kan du tilsætte 1-2 stjerneanis og få et hint af lakrids.
  • Saften kan både nydes, som den er, eller blandes op med lidt vand.
  • Saften er ideel at bruge i sommerdrinks, hvor du fx kan blande den op med hvidvin og danskvand.
Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.

Kurser

Før- og efterfødsel

Hos os tager vi trygt i mod dig, der er gravid, eller dig, der lige har født.