Skip to content
Møgbille, find og forstå naturens insekter med FOF Aarhus

Find og forstå naturens insekter

Find og forstå naturens insekter

Insekter er irriterende, når de svirrer omkring en dejlig frugtsaft eller en svedig nakke. Ligeså når de bosætter sig i entréen, bygger tuer foran garagedøren eller når de spinner blomsterknopper og frugter ind. Men insekter er så meget andet og mere!

Kom med på en insektvandring, lær dyrene at kende og hør sjove og fantastiske historier om deres liv. Vi går på skattejagt, hvor luppen skal lede os frem til naturens små mysterier. Som deltager får du indsigt i et mangfoldigt univers med egne samspil, tilpasninger og synlige superkræfter.

Insekterne udgør et univers af flittige kryb, kravl og flyvere, som knokler løs for at holde sig i live. De sørger for, at naturens tandhjul kan køre, og for at den natur, vi kender og elsker, eksisterer. Vi kan ikke undvære insekterne. Når man først begynder at kigge på insekterne i det perspektiv, så begejstres vi ikke alene over de flotte sommerfugle, søde mariehøns og fine humlebier, men vi lærer også at forstå fx svirrefluerne, bladlusene og myrerne.

Vi burde alle vide mere om insekter. Verdens insekter er nemlig under pres. Mange er allerede forsvundet, og mange arter er i tilbagegang. Men der er heldigvis mange insekter tilbage i naturen, og nogen af dem skal vi kigge på og høre om på denne dag.

Vandringen henvender sig til alle, der er nysgerrige på naturen og de små dyr. Dagen giver også et nyt perspektiv til naturentusiaster, der i forvejen har kendskab og kærlighed til naturen.

Du skal kunne gå 5 km i ujævnt terræn og være iklædt tøj og fodtøj, som du kan bevæge dig i uden for stier.

Vi går sammen med Beate Strandberg, der er biolog og bi- og insekt-entusiast. Hun har gennem mange år forsket i insekternes forunderlige verden på Aahus Universitet, hvor hun arbejder. I efteråret 2022 har hun udgivet en bog om bier: Stik, støv og striber.