Skip to content
Thors Mølle, FOF Aarhus på tur.

Trav gennem 1000 års danmarkshistorie

Trav gennem 1000 års danmarkshistorie

Få pulsen op over danmarkshistorien, når vi på tre timer kaster os ud i en vandring gennem rigets op- og nedture. Vi traver i fællesskab, mens vi får præsenteret 1.000 års danmarkshistorie. Lyt efter historiens vingesus i selskab med ph.d. i teologi Uffe Holmsgaard.

På vandringen oplever vi, hvordan danmarkshistorien former den danske folkesjæl. Vi begynder dagen med at slå danmarkshistorien an med en kop kaffe og en bolle ved Thors Mølle. Efter en lille time går vi en tur i skoven. Du får danmarkshistorien i små portioner, idet vi stopper op for korte oplæg, afbrudt af traveture med mulighed for samtale. Vi begynder fortællingen, da danerne blev kristne, og derefter træder vi ud i danmarkshistorien. Vi gør holdt ved udvalgte begivenheder og personer, som har formet Danmark. Vi stopper bl.a. op ved konsekvenserne for Danmark af Jyske lov og Reformationen. Vi inviterer også både Struense og H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig med i historievandringen. Afståelsen af Norge og senere Slesvig-Holsten bliver et stop på turen. Også betydningen af verdenskrigene og udviklingen af velfærdsstaten er væsentlige kapitler. Vi indstiller kompasset på danskernes mentalitet, som den historiske vandring skal gøre os klogere på.

Hukommelsesforskning siger, at vi husker rækkefølger bedre, når vi bevæger os samtidig med at vi lærer. Her er muligheden for at afprøve, om det også gælder for dig.

Husk gode sko og påklædning til vejret. Traveturen gennem historien er egnet til deltagere, som kan gå 5 km i almindeligt skovterræn.