Skip to content
Billede af Fredensborg Slot og Slotshave til udflugt med FOF Aarhus, foto af Thomas Rahbek

Tur til Fredensborg og Frederiksborg Slotshaver - enkeltværelse

Tur til Fredensborg og Frederiksborg Slotshaver - enkeltværelse

Den 2.-3. juli
Tag med på 2-dages sommertur og oplev bl.a. Frederiksborg Slotshave, Fredensborg Slot og Københavns mange storslåede haver sammen med havehistoriker Ole Fournais

OBS: Tilmeldingsfrist: 29. maj.

Dag 1
Frederiksborg Slotshave
Vi besøger først Frederiksborg Slotshave, som blev opført under Christian IV i begyndelsen af 1600-tallet, hvor de ældste havedele blev anlagt med store urte- og lysthaver. Under Frederik IV blev barokhaverne anlagt med stram symmetri, geometri og stedsegrønne hække og skulpturer. Og midt i 1800-tallet blev store dele omlagt i romantisk stil efter den dominerende engelske mode med snoede stier, flere søer og store plæner.

Efter næsten 200 års forfald i barokhaven blev en omfattende restaurering gennemført i 1990’erne, og barokhaven fremstår nu som en af de allerflotteste i den stil i hele Europa.

Ole Fournais giver en kort indføring i havens forskellige dele, og herefter bliver der tid til at opleve på egen hånd. Efter en god frokostpause kører vi den korte tur videre til Fredensborg Slot lidt uden for Hillerød.

Fredensborg Slotshave
Oprindeligt var her et mindre kongeligt jagtslot, men i 1720-26 stod arkitekten Krieger for opførelsen af et egentligt slot, som senere blev udvidet med sidefløje og slotskirke.

Den vidtstrakte slotshave på godt 120 hektar blev anlagt i den franske barokstil med stramme linjer, talrige allétræer og perfekte rækker af skulpturer. Desuden findes også den smukke Marmorhave tæt ved slottet.

Store dele af haven blev i 1833-50 omlagt til landskabshave efter den nye, romantiske stil. Senere, i 1930’erne, fik Dronning Ingrid plantet farverige og duftende stauder, og i 1995 kom også et imponerende orangeri til.

Der bliver god tid til at opleve haven på egen hånd, hvorefter vi kører til vores hotel.

Dag 2
Amaliehaven og Kongens Have
På dag 2 går vi til den nærliggende Amaliehaven, som er meget stringent opbygget med mange lige linjer, stedsegrønne planter, japanske kirsebærtræer – og gode bænkepladser.

Herefter går vi den korte tur forbi Marmorkirken til Kongens Have ved Rosenborg Slot, som oprindeligt – for godt 400 år siden – var et kongeligt anlæg med høje hegn og patruljerende soldater. Her skal vi opleve de flotte alléer af lindetræer, det spøjse espalier med æbletræer og ikke mindst det smukke 250 m lange staudebed.

Vi hentes herefter i bus og spiser en lækker frokost på restaurant Krøgers Have i Pile allé.

Haveselskabets Have og Landbohøjskolens Have
Vi besøger også Haveselskabets Have, hvor Det kongelige danske Haveselskab gennem mange år har haft en slags demonstrationshave, hvor alle kan få inspiration til egen have. Vi ser både kendte træer og buske og langt mere ukendte planter fra fjerne lande med talrige farver, dufte og tydelig årstidsvariation.

Dagens sidste besøg bliver Landbohøjskolens Have, hvor forskere og studerende siden 1858 har kunnet følge planternes udvikling, og hvor man jævnligt laver en række forsøg med spændende perspektiver.

Herefter forlader vi hovedstaden og sætter kursen mod Aarhus.

Praktisk information
Afgang: Vi mødes fredag den 2. juli kl. 7:30 til opsamling på busholdepladsen i Valdemarsgade ved Aarhus Musikhus. Herfra kører vi til Molslinjen med afgang kl. 8.00 (man kan medbringe kaffe o.l. eller købe ombord).
Overnatning: På Hotel Scandic Front, Skt. Annæ Plads 21, 1250 København.
Prisen er inklusiv: Kørsel i moderne turistbus, sejlads Aarhus-Odden på dag 1, Storebæltsbro på dag 2, 1 overnatning i enkeltværelse med morgenmad, aftensmad på Hotel Scandic med 2-retters menu, frokost på dag 2 samt bidrag til rejsegarantifonden. Drikkevarer til frokost og aftensmad er ikke inkluderet. Frokost til dag 1 kan medbringes eller købes på turen.

Du kan også tilmelde dig turen med et dobbeltværelse.