Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 27. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning/foredrag.

Læs retninglinjerne her
Billede af chefredaktør og forfatter Rune Lykkeberg, foredragshodler ved FOF Aarhus. Foto Sille Veilmark.

Rune Lykkeberg

Håb eller frygt? USA og præsidentvalget

Mød Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information og forfatter til bogen Vesten mod Vesten – fortællinger om det politiske opbrud fra efterkrig til Brexit og Trump

Det er nu sikkert, at USA’s næste præsident bliver en gammel hvid mand – hvad enten sejren går til Donald Trump (73) eller Joe Biden (77). Alderen er så nok også næsten det eneste, de to mænd har til fælles.

Uenighederne drejer sig i høj grad om, hvilke værdier der skal satses på i fremtidens USA. Udfaldet af præsidentvalget vil samtidig påvirke udviklingen i Europa og demokratiudviklingen i Vesten.

Sikkert er det i hvert fald, at sejren til enten demokraterne eller republikanerne vil få stor betydning for verden og os alle.

Hvordan kan det være, at Vesten, der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt, er ved at tabe til sig selv? Det har Rune Lykkeberg sat sig for at undersøge i bogen Vesten mod Vesten, som sammen med præsidentvalget sætter rammen for denne aften.

Arrangører: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.