Skip to content
Fra kræsenhed til madmod, et foredrag af Gitte Holm-Møller & Mette Balslev i FOF Aarhus

Fra kræsenhed til madmod

Fra kræsenhed til madmod

Kæmper I med måltiderne? Med kræsenhed og konflikter ved spisebordet? Har du efterhånden prøvet alt, men føler dig stadig magtesløs i mødet med ”Jeg kan ikke lide det”?

Mange familier oplever kræsenhed som et stort problem. Forældre bliver ofte bekymrede for, om deres barn får den næring, det skal have, og om barnet nogensinde får et sundt og balanceret forhold til mad og spisning. Her er startskuddet til at ændre vanerne og få et nyt afsæt for måltiderne hjemme hos jer!

Til foredraget får du konkrete anvisninger til, hvordan du kan forstå og håndtere reaktioner hos de yngste, når de møder ny mad. Foredraget bygger på en tillidsbaseret tilgang til mad uden formaninger, belønninger og kontrol.

Du vil få inspiration til, hvordan du kan hjælpe dit barn til nysgerrighed og glæde ved måltider. Du bliver også klogere på dine egne blinde vinkler som forælder. Kort sagt vil du gå fra foredraget med redskaberne til at sætte dit barn op til succes ved spisebordet og ikke mindst blive rustet til at blive på din egen tallerken med ro i maven og glæde ved måltiderne.

Du får ikke kun idéer til en øget variation i dit barns madindtag, men også redskaber til at lægge byggestenene til et sundt forhold til mad og spisning hele livet. Foredraget kommer bl.a. omkring:

  • Hvordan du strukturerer jeres måltider.
  • Hvorfor du bør holde op med at bruge belønninger ved måltider.
  • Hvordan du håndterer dit barns (over-)optagethed af slik og søde sager.
  • Hvordan du hjælper dit barn til at få et sundt forhold til (al slags) mad.
  • Hvordan du ændrer din måltidsretorik og din egen tilgang, inden du går til bords.
  • Hvordan vi skal forstå psykologien bag kræsenhed.
  • Hvordan vi skal forstå kræsenhed ud fa et sensorisk perspektiv.
  • Hvordan du bevæger dig væk fra et børnemads vs. voksenmads-mindset.

 

Om Gitte Holm-Møller & Mette Balslev

Mette Balslev er uddannet ergoterapeut med speciale i spisning inden for sensoriske og motoriske problemstillinger. Mette har i en årrække behandlet børn og unge med spiseproblemer samt ydet rådgivning til forældre og fagpersoner.

Gitte Holm-Møller er uddannet og autoriseret psykolog med speciale i børn, angst og spisning, herunder særligt de psykologiske aspekter af kræsenhedsproblematikker. Gitte har været bosat i USA, hvor hun holdt foredrag og grundlagde en online portal med fokus på forældreskab og måltider.