Skip to content
Laura Vilsgaard, iværksætter bag platformen 'jegermor.dk', sociolog og er specialiseret i efterfødselsreaktioner.

Projektleder i eget hjem? - Mental load

Projektleder i eget hjem? - Mental load

Mød Laura Vilsgaard, kvinden bag platformen ”Jegermor”, foredragsholder og sociolog med speciale i efterfødselsreaktioner.

Kender du følelsen af både at være projektleder, med det store forkromede overblik over børnefødselsdage, vasketøj, istandsættelsesprojekter, haven, madplanen og sundhedsplejerske-besøg?

Kender du også det, at du samtidig med at du har overblikket - også er hende, der udfører arbejdsopgaverne i hjemmet og kun, når du selv aktivt beder om hjælp, får det af dine omgivelser. Tilmed ofte hjælp, som ikke er fyldestgørende, men halvhjertet eller som skaber mere arbejde for dig på sigt?
Kender du det, at du så stopper med at bede om hjælp, fordi det et nemmere at lade være?

Det har et navn! Der findes en betegnelse for det her fænomen. Det hedder "The Mental Load".
Det er alt det usynlige arbejde, der ligger i at være projektleder i hjemmet. Når man på en arbejdsplads har en projektleder-stilling, kan projektlederen ikke også være den, der udfører arbejdsopgaverne. Det er sådan, fordi det er et arbejde i sig selv at have overblikket.

Undersøgelser viser at størstedelen af alle kvinder med børn i Vesten, ikke kun står for projektledelsen af hjemmet men også for udførelsen af de faktiske opgaver. Det vil sige at kvinder laver dobbeltarbejde i deres eget hjem. Og at aflastning ofte kun kommer i kraft af at partneren udfører opgaver, som kvinden på forhånd har gennemtænkt og tilrettelagt til ham. Det er det, der er "the mental load" og det er en kæmpe årsag til at mange kvinder går ned med stress. Faktisk vidner danske undersøgelser om at kvinder gennemsnitligt arbejder en time mere i hjemmet om dagen end deres mænd. – Og at statistikken har ikke ændret sig siden år 2008.

Til foredraget får du:

  • En bevidsthed om forskellen mellem manglende overblik og decideret ligegyldighed
  • 3 forskellige måder du kan tage den her snak med din mand
  • 2 teknikker til at tackle din egen dårlige samvittighed
  • En forståelse af hvorfor det er vigtigt at vores generation lærer at tale om det her i vores hjem