Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Billede af Jørgen Steen Nielsen, biolog, klima- og miljøjournalist og tidligere chefredaktør på Information

Som gjaldt det livet – den nye klimabevægelse

Som gjaldt det livet – den nye klimabevægelse

Klimaudfordringen er på alles læber. Det haster med handling, hvis katastrofer skal afværges. Men omstillingen til en grøn økonomi skal klares samtidig med, at den voksende økonomiske og sociale ulighed håndteres. Denne dobbelte krise har udløst to parallelle bevægelser: De unges klimaoprør for at få forældregenerationen til at tage ansvar og et spirende socialt oprør med krav om retfærdig omfordeling – tilsammen et krav om grundlæggende forandringer af måden, vi har indrettet økonomien og samfundet på.

Et tidsrelevant og tankevækkende foredrag som tager udgangspunkt i bogen af samme titel (2019). Jørgen Steen Nielsen advarer om de truende perspektiver, beskriver det nye oprør og appellerer om reaktivering af demokratiet og aktiv inddragelse af borgerne som eneste vej ud af den dobbelte krise. Er det muligt? ”Vi ved ikke, at det er umuligt,” svarer Jørgen Steen Nielsen.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde Bedsteforældrenes Klimaaktion og Den Grønne Studenterbevægelse Aarhus.