Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Mette Reinhardt Jakobsen (f. 1972) født og opvokset i Aarhus. Cand. mag i fransk og medievidenskab; forfatter, fagjournalist og konferencetolk. Fot Thomas Søndergaard.

Den svære bæredygtighed

Den svære bæredygtighed

Den dag Bitte blev bæredygtig

Med udgangspunkt i sin seneste bog, kortromanen Den dag Bitte blev bæredygtig, lægger Mette Reinhardt Jakobsen op til samtale om, hvorfor det kan være så svært at få de gode intentioner om en grønnere livsstil ført ud i livet.

Den dag Bitte blev bæredygtig er en kort, satirisk fortælling om kvinden Bitte, der beslutter sig for at gå ind i klimakampen; Hun forsøger at sælge sin bil og donere pengene til køb af regnskov, hun fly-shamer sine venner på Facebook, hun chikanerer sin nabo - og langsomt begynder tingene at løbe helt løbsk.

Der vil være oplæsning af passager fra bogen, som oplæg til en samtale om det komplekse ved en bæredygtig livsstil.

Eksempelvis: Hvornår bevæger man sig fra gejst til fanatisme? Hvor meget kan (og bør) det enkelte menneske selv gøre? Og skal man grine eller græde over Bittes lidt for ivrige forsøg på at leve bæredygtigt?