Skip to content
Billede af tidligere drabschef Bent Isager- Nielsen

Bent Isager-Nielsen: Mord!

Bent Isager-Nielsen: Mord!

Mød tidl. drabschef i Politiets Rejsehold.

Et foredrag om dystre og mørke emner, hvor Isager-Nielsen alligevel formår at tilsætte en befriende humor.

Af alle tænkelige forbrydelser er mordet den værste – den ultimative handling… Opklaring af et mord stiller enorme krav til efterforskerne, der i det kolossale og minutiøse opklaringsarbejde ikke kun må benytte sig af moderne kriminalteknik, men også psykologisk sans for at sætte sig i gerningsmandens sted: At nærmest kunne tænke som en morder og se profilen af morderen for sig er væsentlige og i dag helt afgørende værktøjer, når mordet skal opklares.

Isager-Nielsen, en af de mest rutinerede efterforskningsleder herhjemme, tager denne aften publikum på en mental rejse ind i hovedet på en morder – for at komme helt tæt på det afgørende spørgsmål… Hvorfor?

En aften, hvor du vil få indsigt i virkelige mordsager og deres opklaring – herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og ikke mindst gerningsmandsprofilering. Isager-Nielsen uddyber samtidig de syv helt grundlæggende motiver for et mord, hvor kunsten netop er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Den tidligere drabschef kommer også omkring det debatterede emne ondskab og fascinationen af det onde, en fascination, der langt hen af vejen formentlig er årsag til, at krimigenren i form af bøger, podcasts, film og TV-serier om mord og opklaring i dag er populær som aldrig før.
Men findes der decideret onde mennesker eller blot onde handlinger?