Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af tidligere drabschef Bent Isager- Nielsen

Bent Isager-Nielsen: Mord!

Bent Isager-Nielsen: Mord!

Mød tidl. drabschef i Politiets Rejsehold.

Et foredrag om dystre og mørke emner, hvor Isager-Nielsen alligevel formår at tilsætte en befriende humor.

Af alle tænkelige forbrydelser er mordet den værste – den ultimative handling… Opklaring af et mord stiller enorme krav til efterforskerne, der i det kolossale og minutiøse opklaringsarbejde ikke kun må benytte sig af moderne kriminalteknik, men også psykologisk sans for at sætte sig i gerningsmandens sted: At nærmest kunne tænke som en morder og se profilen af morderen for sig er væsentlige og i dag helt afgørende værktøjer, når mordet skal opklares.

Isager-Nielsen, en af de mest rutinerede efterforskningsleder herhjemme, tager denne aften publikum på en mental rejse ind i hovedet på en morder – for at komme helt tæt på det afgørende spørgsmål… Hvorfor?

En aften, hvor du vil få indsigt i virkelige mordsager og deres opklaring – herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og ikke mindst gerningsmandsprofilering. Isager-Nielsen uddyber samtidig de syv helt grundlæggende motiver for et mord, hvor kunsten netop er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Den tidligere drabschef kommer også omkring det debatterede emne ondskab og fascinationen af det onde, en fascination, der langt hen af vejen formentlig er årsag til, at krimigenren i form af bøger, podcasts, film og TV-serier om mord og opklaring i dag er populær som aldrig før.
Men findes der decideret onde mennesker eller blot onde handlinger?