Skip to content
Jens Møller og Jakob Buch-Jepsen i foredraget Fra anholdelse til dom hos FOF Aarhus

Fra anholdelse til dom

Fra anholdelse til dom

Kom tæt på makkerparret; drabschefen og anklageren i ubådssagen. Jens Møller og Jakob Buch-Jepsen giver et unikt indblik i drabssagen, som hele verden fulgte.

To personer sejlede ud i en ubåd - kun en kom tilbage. Det var fakta, da Jens Møller Jensen i august 2017 stod overfor det, som skulle blive en af karrierens største sager. Det blev en efterforskning, som foregik over flere måneder og både til lands, til vands og i luften. Den krævede mange timers arbejde, en god portion kreativ tænkning og store beslutninger.

Sagen vakte opsigt i både ind- og udland, og presse fra hele verden kom til København. Senere måtte både pressefolk og daværende anklager Jakob Buch-Jepsen lægge øre til den mistænktes skiftende historier og nye forklaringer i retten. Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen fik undervejs et godt og nært forhold til den afdødes forældre, som også var til stede under retssagen. Den tiltalte blev idømt fængsel på livstid for drabet i ubåden, og retfærdigheden skete til sidst fyldest.

De to garvede mænd fortæller på dette foredrag om deres unikke samarbejde, det alsidige teamwork, de var en del af og de beslutninger, der fik sagen opklaret.