Skip to content
Downton Abbey, foredrag hos FOF Aarhus.

Bagom Downton Abbey

Bagom Downton Abbey

Kom med til en aften, hvor vi sammen med kulturhistoriker Ole Fournais dykker ned i tv-serien Downton Abbey og virkelighedens slot Highclere Castle.

Serien har bjergtaget seere over hele verden med sin skildring af livet på og omkring slottet, med de dygtige skuespilpræstationer og med de medrivende fortællinger om herskabet og tjenestefolkene.

Også virkelighedens Downton Abbey, slottet Highclere Castle, gemmer på fængslende historier: Det har både været en simpel jagthytte og bolig for en biskop.

Mange af fortællingerne i Downton Abbey er endda direkte hentet fra slottets virkelige historie: En fjern arving omkommer, en svigersøn dør ved trafikuheld, butleren gifter sig med oldfruen, en kusk/chauffør løber bort med en datter af herskabet - og man kunne blive ved.

I løbet af foredraget vil Ole Fournais også forklare det nuværende herskabs tætte forbindelser til den britiske kongefamilie. Ikke mindst det forhold, at jarlen som sine forgængere har været page hos dronningen, og i mange årtier har ansvaret for dronningens rideheste været pålagt jarlens forgængere. Desuden rummer slottets dybe kældre en række hemmeligheder, som ikke skal røbes her…

I tv-serien ser man også ofte scener fra slottets store park. Derfor vil du også høre lidt om udviklingen fra tætte skove til vidtstrakte parkarealer og til nutidens særdeles farverige og smukke blomsterhaver.