Skip to content
Carsten Norton, frihedsbrevet, foredragsholder i FOF Aarhus

Den kriminelle underverden

Den kriminelle underverden

Skudepisoder, knivstik, kidnapninger og andre voldelige sammenstød. Igen og igen trækker de blodige episoder overskrifter i landets medier, og borgere bliver ufrivilligt vidne til voldsomme handlinger på åben gade.

Når det gælder kampen om de kriminelle markeder, skyr rockere og gadebander ingen midler. Ofte praler de ligefrem med deres bedrifter på sociale medier - og de har succes med det.

Efter mange års fald er antallet af organiserede kriminelle i Danmark igen på vej op. Hvorfor sker det? Hvad kæmper de om? Og hvad kan politi og politikere gøre for at bekæmpe deres fremmarch? Dét ser rockerekspert og forfatter Carsten Norton nærmere på denne aften.

Carsten Norton fortæller om den aktuelle situation i den danske underverden og optager sammen med en gæst også en episode af podcasten “Den kriminelle underverden” live på scenen.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Om Carsten Norton

Carsten Norton er cand.mag., forfatter og journalist. Han har arbejdet på Ekstra Bladets kriminalredaktion i en længere årrække, og han er nu freelance hos bl.a. Frihedsbrevet og Podimo, hvor han er vært på podcasten "Banderelateret".

Gennem sit arbejde er han kommet tæt på rockermiljøet, og ved siden af sit job har han også skrevet bøger om kriminalitet.

Carsten Norton holder af devisen: Enhver forståelse af nutid og fremtid begynder med historien. Det er derfor altid interessant at høre den karismatiske journalist fortælle om sit indgående kendskab til den kriminelle underverden i Danmark – både i vor tid og i historisk perspektiv.

Hans seneste bogudgivelser inkluderer Engle dør aldrig – En fortælling om Hells Angels i Danmark, Bind 1 (2021), Engle og sjakaler – Hells Angels i Danmark (2022) og Bandkrigerne fra Blågårds Plads – historien om Loyal to Familia (2023).